Çevreciler nehre zehir akıttı!

ABD’nin Colorado eyaletinde bulunan Animas nehri günlerdir sarı akıyor. Nehrin 160 kilometre sarı akmasına ve kirlenmesine ise çevreciler neden oldu.

Çevreciler nehre zehir akıttı!

ABD’de faaliyet gösteren Çevre Koruma Ajansı’nın görevi, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve doğayı korumak. Ancak Colorado eyaletinde Çevre Koruma Ajansı adına çalışan yeşil gönüllüleri istemeden bir felakete neden oldu.

Colorado’da terk edilmiş bir altın madeninde incelemelerde bulunan çevreciler, yanlışlıkla 11 milyon litre zehirli su birikintisinin, yakındaki Animas nehrine karışmasına neden oldu.

Zehirli suyun Animas nehrine karışması sonrası bölgede bir çevre felaketi yaşanıyor. Nehir günlerdir tam 160 kilometre boyunca sarı renkte akıyor.

Colorado ve New Mexico valileri bölgede olağanüstü hal ilan etti. Yetkililer, bölgede oturanların içme sularını kontrol etmesi için “su test aracı” dağıttı.

Çevrecilerin neden olduğu bu doğa felaketinden en çok bölgedeki çiftçilerin etkilenmesi bekleniyor. Aşırı sıcaklara rağmen çiftçiler ürünlerini nehirden gelen su ile sulayamayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X