Çevreye duyarlı nesiller yetişiyor

Çevre koruma ve kaynakların geri dönüşümü konularında titiz çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına öğrencilere çevre bilinci aşılıyor.

Çevreye duyarlı nesiller yetişiyor

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, hava, su, toprağı birlikte korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için okullara giderek çocuklara yönelik eğitimler veriyor.

Çevreye saygılı ve geri dönüşümle doğal kaynakları koruyan bilinçli nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında ilçedeki 144 okulda 11 bin 352 öğrenciye eğitim verildi. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında ise bugüne kadar 44 okulda 6 Bin 10 öğrenciye ulaşıldı. Okullarda düzenlenen eğitimlerle çevre konusunda duyarlı bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yaşanabilir bir dünya için çocuklarımıza bu bilinci aşılamak zorundayız. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Yıldırım bırakmak adına çevresine duyarlı bir nesil yetiştirmek öncelikli sorumluluklarımız arasında yer alıyor” dedi.

KAYNAKLARI BİLİNÇLİ TÜKETİM UYARISI

Geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının Yıldırım’ın geleceği açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kaynaklarımızın israfını önleyerek çevreyi korumayı bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz. Çevreye duyarlı nesiller yetişmesi adına hassas çalışmalarımızı dört koldan yürütüyoruz” diye konuştu. Okullarda verdikleri eğitimin öğrencilerin çevreyi koruması adına oldukça eğitici bilgiler içerdiğini vurgulayan Başkan Edebali, “Eğitimlerimizde çevreyi ve kaynaklarımızı korumanın önemli, geri dönüşümün faydaları anlatılmakta. Enerji tasarrufunun öneminin verildiği eğitimlerde çocuklarımıza kaynakların bilinçli tüketimi aktarılıyor” şeklinde konuştu. Yıldırım Belediyesi olarak hayata geçirilen projelerle çevreyi korumaya devam edeceklerini de vurgulayan Başkan Edebali, çevresine saygılı, daha yeşil ve temiz bir Yıldırım’ı geleceğe aktaracaklarını ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X