Çeyrek altına hücum

Ramazan, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ertelenen talep ve artan belirsizlikle birlikte ortaya çıkan güvenli liman arayışı, altına talebi artırdı.

Çeyrek altına hücum

Darphane’nin eylül ayında ürettiği çeyrek altın, geçen yılın eş dönemine 180 kat artarak, 2 bin 440 adetten 442 bin 250 adede çıktı.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, artışın nedeninin birçok etkene bağlı olabileceğini belirterek, ”Ramazan ayı ve 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle ertelenen taleplerin piyasada karşılığını gördüğünü söylemek mümkün” dedi.

Eylül verilerinin, Ramazan ayında durgunlaşan, tam sezona başlangıç yaparken 15 Temmuz darbe girişimiyle şok yaşayan ekonomi piyasalarının ve Kapalıçarşı’da işlerin aslında normale dönmeye başladığını gösterdiğine işaret eden İşler, ”Diğer yandan bu gelişmeyi şöyle okumak mümkün; dolar ve Euro’da ibre yukarı doğru olsa da gittikçe karmaşıklaşan, belirsiz hale gelen günümüz dünyasında ulusal para birimleri, artık tüketicilere çok da güvenilir gelmiyor. Yatırımcı, her zaman olduğu gibi tercihini yine güvenilir liman olan altından ve mücevherden yana kullanıyor. Paradan çıkış, altın ve mücevhere dönüş sürecini önümdeki süreçte daha da göreceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X