Cezaevi müdürüne kırmızı ışıkta infaz!

Kocaeli’de daha çok çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi’nin Müdürü İsmet Aktürk bu sabah saatlerinde otomobilinde, yanından geçen bir başka araçtan kurşun yağmuruna tutuldu.

Cezaevi müdürüne kırmızı ışıkta infaz!

Ağır yaralanan Aktürk, hastanede hayatını kaybetti. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, ”Terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz’ dedi.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

KIRMIZI IŞIKTA KURŞUN YAĞMURU

Olay, İzmit’in Yeşilova Semti’nde trafik ışıklarında meydana geldi. Daha çok çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi’nin Müdürü İsmet Aktürk’ün içinde bulunduğu aracın yanına yaklaşan otomobilden peş peşe ateş açıldı. Kurşunlardan 3’ü İsmet Aktürk’ün vücuduna isabet etti.

İzmit-Kandıra Karayolu’nun 20. kilometresindeki Kandıra F Tipi Cezaevi, 1 ve 2 No’lu olmak üzere yan yana iki cezaevinden oluşan bir kompleks. Burada kalanlar çoğunlukla tek kişilik odalarda tutuluyor.

 

Ağır yaralanan İsmet Aktürk’ü, aracın şoförü hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Burada ameliyata alınan İsmet Aktürk doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

İsmet Aktürk’e ateş açanların yakalanması için tüm ekipler seferber edildi.

BAŞSAVCI KÜÇÜK: TERÖR ŞÜPHESİ VAR

Koceli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük olay ile ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada ”Terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Başsavcı Küçük, İsmet Aktürk’ün daha önce görev yaptığı Osmaniye T Tipi Cezaevi’ndeki görevi nedeni ile bir sorun yaşadığını söyledi. Başsavcı Küçük konu ile ilgili bir takım bilgileri de elde ettiklerini kaydetti.

1 YIL ÖNCE GELDİ

İsmet Aktürk, çeşitli illerde uzun yıllar cezaevi müdürü olarak çalıştı. Aktürk, yaklaşık 1 yıl önce Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü iken Kocaeli’ye tayini çıktı. İsmet Aktürk, Osmaniye’den önce de Konya ilinde Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda müdür olarak görev yapıyordu. İsmet Aktürk, 1 yıldır Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi Müdürü olarak görev yapıyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X