‘Cezaevi projesi ova cinayetidir’

İYİ Parti İl Teşkilatı, Yenişehir’de yapılması planlanan 15 bin kapasiteli yeni cezaevi projesine tepki gösterdi.

‘Cezaevi projesi ova cinayetidir’

Yenişehirliler ile birlikte cezaevinin yapılmak istendiği tarım alanında incelemelerde bulunan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, bu konuyu bire bir takip ederek, yanlışın önüne geçmekte kararlı olduklarını söyledi.

Cezaevinin ovanın orta yerinde çok verimli bir tarımsal alanda yapılmak istendiğini vurgulayan Türkoğlu, “Güzelim Yenişehir ovasının talan edilmesine neden olacak cezaevini burada yapma sevdanızdan vazgeçin. Çünkü bu bir ovayı katletme cinayetidir. Bursa ve çevresine hizmet vereceği belirtilen 15 bin kapasiteli yeni cezaevinin, Kestel Soğuksu Mahallesi’ndeki meraya yapılması nasıl yanlışsa, Yenişehir’deki tarım alanına kaydırılması da tam bir cinayettir. Koskoca Bursa’da, tarım alanının dışında cezaevi yapılabilecek kıraç bir alan yok mu? Yenişehir ovasının tam ortasındaki Karaköy’de, şu an hayvancılıkla iştigal olan vatandaşların mera olarak kullandığı birinci sınıf tarım arazisi olan çok değerli bir yerin cezaevi yeri olarak seçilmesi kesinlikle kabul edilemez” diye konuştu.

“VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN”

Yenişehir’de tam 6 yıl önce yapılacağı açıklanan ancak henüz bir adım atılmayan Otomotiv Test Merkezi’nin yapılacağı araziye giden Türkoğlu ve beraberindeki heyet, sembolik olarak yapılan pistte uzaktan kumandalı araçları yarıştırarak test merkezinin açılışını ironik bir eylemle gerçekleştirdi. Yenişehir’e verilen sözün tutulmadığını kaydeden Türkoğlu, “Sözünüzü neden tutmuyorsunuz? Bu projeyi, rant hesapları yaptığınız muvazaalı bir bölgeye mi kaydırmaya çalışıyorsunuz? Bursa’ya ve Yenişehir’e devlet adına verdiğiniz bu sözü bir an önce tutun. Merkezin o dönemde Türkiye’de ilk, dünyada ise 7’nci Oto Test Merkezi olacağını söylemiştiniz. Peki şimdi ne oldu da tam 6 yıldır sessizliğe büründünüz?” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X