Cezaevinden gelen itiraf polisi alarma geçirdi

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde hırsızlık suçundan 2 yıl önce cezaevine giren Erdi Dede, savcılığa yazdığı mektupta, bir arkadaşı ile birlikte adam öldürüp mezarlık arkasına gömdüğünü iddia etti.

Cezaevinden gelen itiraf polisi alarma geçirdi

Alarma geçen Çerkezköy polisi, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Değiş nezaretinde, mektupta belirtilen adreste saatlerce kazı yaptı. Cezaevinde geçirdiği süre zarfından vicdan azabı çektiğini belirten Erdi Dede, Çerkezköy’deki arkadaşı O.C. (17) ile birlikte tartıştıkları bir kişiyi öldürdüklerini ve cesedi İstasyon Mezarlığı’nın arkasındaki boş alana gömdüklerini mektup yazarak savcılığa gönderdi. İtiraf mektubunu alır almaz hareket geçen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Değiş, Erdi Dede’nin gösterdiği yerde kazı çalışmaları başlattı. Fakat yapılan kazı sonucu cesede veya herhangi bir bulguya rastlanılamadı. Erdi Dede, daha sonra ifadesi alınmak üzere Çerkezköy Adliyesi’ne götürüldü. Zanlının verdiği çelişkili ifadeler nedeniyle saatler süren kazı çalışmaları sonlandırıldı. Erdi Dede, tekrar cezaevine gönderilirken, cinayeti birlikte işlediklerini iddia ettiği O.C. ise serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X