Cezaevinden yeni çıkan damat düğününde öldürüldü

İzmir’de cezaevinden tahliye edildikten sonra Aliağa ilçesinde düğün yapmak isteyen damat, aralarında husumet bulunduğu iddia edilen eski koğuş arkadaşı tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Cezaevinden yeni çıkan damat düğününde öldürüldü

Damadın 2003’te Foça’da silahlı kavgada bir kişiyi öldürdükten sonra, seken kurşunlar nedeniyle de bebek arabasında uyuyan 2,5 yaşındaki Alistair Grimasson’un ölümüne yol açtığı gerekçesiyle cezaevinde kaldığı belirtildi.

 

Alınan bilgiye göre, cezaevinden bir süre önce çıkan Daimi Akyüz (46), Kültür Mahallesi’ndeki bir restoranda yapılan düğün töreni sırasında arkadaşı Zafer Yıldırım ile birlikte dışarıya çıktı. Bu sırada dışarıda bekleyen Erdal T’nin silahla ateş etmesi sonucu Daimi Akyüz ve Zafer Yıldırım yaralandı.

 

Aliağa Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Akyüz, yaşamını yitirdi.

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Yıldırım’ın ise tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

 

Cezaevi döneminde Akyüz ile aynı koğuşta kalan ve aralarında husumet olduğu belirtilen Erdal T’nin (35) yakalanması için çalışma başlatıldı.

 

Olayda hayatını kaybeden Daimi Akyüz’ün cinayet suçundan girdiği cezaevinden yeni tahliye olduğu, olay günü de üçüncü evliliğini yaptığı bildirildi.

 

Akyüz’ün Aliağa ilçesinde ikamet etmediği, hasımlarından kaçtığı için düğün yapacağı adresi gizli tutarak ilçeye geldiği ileri sürüldü.

 

Olaydan sonra çalışma başlatan Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erdal T’nin kaçmasına yardım ettikleri iddiasıyla 2 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan zanlılar, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliğine teslim edildi.

 

Öldürülen damat Alistair’in katili çıktı

 

Öte yandan, düğünü sırasında silahlı saldırı sonucu öldürülen damadın 14 yıl önce Foça’da 2,5 yaşındaki Alistair Grimasson’un ölümüne yol açan kişi olduğu ortaya çıktı.

 

Yeni Foça Beldesi’nde 7 Temmuz 2003’te bir kafede çıkan silahlı kavgada, Ali Bektaş tabancayla vurularak öldürülmüştü. Daimi Akyüz’ün tabancasından seken kurşunlar, bebek arabasında uyuyan 2,5 yaşındaki Alistair Grimasson’a isabet ederek ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

 

Uzun süre firarda olan Akyüz yakalanarak tutuklanmış, 19 Temmuz 2004’de Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ardından 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

Bu arada bebeğin ismi de belediyece Yeni Foça’daki bir caddeye verilmişti. Alistair Grimasson’un dedesi avukat Tuncer Eşsizhan ve babası David Grimasson, Türkiye ve İskoçya’da “Bireysel Silahlanmaya Hayır” kampanyası başlatmış, 200 bine yakın imza toplamışlardı.

 

Dede Eşsizhan: “12 yılda çıktı”

 

Alistair’in dedesi Tuncer Eşsizhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torununun katilinin ölüm şeklinin ibretlik olduğunu belirterek, aynı acıyı kendisinin de tattığını söyledi.

 

Torununun ölümüne hala ağladıklarını ifade eden Eşsizhan, şöyle konuştu:

 

“Daimi Akyüz belasını buldu. Su testisi su yolunda kırılır. Bu şahıs 56 yıl ceza aldı infazı ise 36 yıl kanunlarda. Bunun da 3’te birini yatarak 12 yıl sonra geçtiğimiz hafta cezaevinden tahliye edildi.

 

Bizim itirazımız bu hukuk sisteminedir. Bireysel silahsızlanma için kampanyalar başlatmıştık. Silahı zapt edemeyen, silaha hükmedemeyen binlerce insan hala sokakta dolaşıyor. Bu bir salgın hastalık gibi devam ediyor. Bakın 2 cinayet işleyip sonra da infazı gereği indirim alıp çıkabiliyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X