Cezaevine girdiğinde lise mezunu bile değildi, şimdi ise…

Bursa’da 2005 yılında gittiği restoranda çıkan kavgada, garson İsmail Ünal’ı öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırılan 37 yaşındaki Atakan Darendelioğlu, cezaevinde önce eğitimini yarım bıraktığı liseyi, ardından üniversiteyi bitirdi. Şimdi

Cezaevine girdiğinde lise mezunu bile değildi, şimdi ise…

Bursa’da oturan Atakan Darendelioğlu, 10 yıl önce gittiği restoranda garson İsmail Ünal’ın ölümüyle sonuçlanan kavga ardından gözaltına alındı. Sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan evli ve 1 çocuk babası Atakan Darendelioğlu, yargılandığı Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hafifletici nedenler dikkate alınarak 24 yıl hapis ezasına çarptırıldı. Hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Atakan Darandelioğlu, hükümlü olarak kaldığı Bursa H Tipi Cezaevi’nde eğitimini yarıda bıraktığı liseyi dışarıdan sınavlara girerek bitirdi. Daha sonra üniversite sınavına giren Darandelioğlu, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin 2 yıllık Adalet Bölümü’nü kazandı. Bu bölümden onur belgesi  almayı hak kazanan  Darandelioğlu, dikey geçiş yapıp aldığı ek derslerle geçen Temmuz ayında aynı üniversitenin 4 yıllık İşletme Bölümü’nden de mezun oldu.

 

Cezaevinde derslerini kütüphanede ve koğuşunda çalışan Atakan Darandelioğlu, bu yıl  Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler YÜksek Okulu Et ve Ürünleri Teknoloji Bölümü’nü kazandı. Darendelioğlu, devam zorunluluğu olduğu için babası Mustafa Darendelioğlu  aracılığı ile yaptırdığı kayıdını dondurmak zorunda kaldı. 

 

Cezaevinden çıkmasına 8 yıl kalan oğlunun en büyük hedefinin Hukuk Fakültesi’ni bitirmek olduğunu söyleyen Mustafa Darendelioğlu, “Atakan bu yıl çok iyi çalıştı. Sınavda biraz heycan yapınca Hukuk Fakültesi’ni kazanamadı. Önümüzdeki sene bu fakülteyi kazanacağını ve cezaevinden çıkınca avukatlık yapacağını söylüyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X