Cezalar ağır ama bir şans var!

Hamza Hamzaoğlu ve Sercan Yıldırım’a 1’er maç çıkarken, en büyük darbeyi tribünler aldı… 1 maç seyircisiz oynama cezasının yanı sıra Başakşehir karşılaşmasını maraton ve güney kale arkasında izleyenlere 1 müsabaka yasak geldi. Bursaspor Kulübü, Hamza Ho

Cezalar ağır ama bir şans var!

Başakşehir maçını bu tribünden takip eden Bursasporlu taraftarlar 24.haftadaki Çaykur Rizespor randevusuna giremeyecek. Ayrıca Başakşehir karşısında anons siteminin çalışır şekilde bulundurulmamasından dolayı da kulübe 15 bin TL fatura kesildi. 

Tomas Necid’in kırmızı kartından sonra itirazları nedeniyle tribüne gönderilen Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’na 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 13 bin TL para cezası da verildi. 

SERCAN’A 1 MAÇ MEN

Futbolcu Sercan Yıldırım’a da, karşılaşma sonrası 4. hakeme sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 13 bin TL para cezası uygulandı. Karşılaşma sonrası kulübün resmi internet sitesinden sportmenliğe aykırı açıklamalarıyla nedeniyle basın sözcüsü Suat Paçacı’ya ise 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL fatura kesildi. 

İTİRAZ EDİLİYOR

Cezalar böyleyken, Bursaspor yönetimi de, Tahkim Kurulu’na itiraz sürecini başlattı… Yeşil beyazlılar, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’yla ilgili cezanın iptali ya da erteleme başvurusunda bulunacak. Seyircisiz oynamama ve taraftara gelen yasakla ilgili ise Tahkim’in geçen sezon aldığı bir karar emsal olarak gösterilip, seyircisiz oynama cezasının Çaykur Rize, maraton ve güney kale arkasındaki taraftarlar için gelen yasağın da Fenerbahçe karşılaşmasına kaydırılmasını talep edecek. Emsal karar olduğu için Fenerbahçe maçında taraftarların olma şansı yüksek gibi gözüküyor. 

Tahkim Kurulu’nun 9 Mayıs 2015 tarihli emsal kararı şöyle;  

-PFDK’ca, Kayseri Spor Kulübü’nün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle tribün kapatma ve 15.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezanın ihlalin gerçekleştirildiği doğu tribününde infaz edilmesine, cezaya neden olan tribünlere ilgili müsabakada giriş yapan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle ilgili cezanın infaz edildiği müsabakaya girişleri engellenmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine, cezanın onanmasına, oybirliği ile,

-PFDK’ca Kayseri Spor Kulübü’nün taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine, cezanın onanmasına, oybirliği ile,

-İnfazı, birbirini kapsar ve etkiler mahiyette olan ‘tribün kapatma’ ve ‘seyircisiz oynama’ cezalarının infaz sıralamasının, ceza infazına ilişkin mer’i düzenlemeler ile düzenleme eksikliği halinde dayanılan genel hukuk ilkeleri dikkate alınarak yapılan tartışma sonucu; öncelikle ve derhal ‘tribün kapatma cezasının’ infazına (cezanın ihlalin gerçekleştirildiği doğu tribününde infaz edilmesine); ‘seyircisiz oynama cezasının’ ise tribün kapatma cezasının infazından sonra infazına, oybirliği ile karar verilmiştir. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X