Cezalar belimizi büktü!

Bursaspor çeşitli ihlallerden dolayı şuana kadar 658 bin TL para ve 1 maç saha kapatma cezası aldı.

Cezalar belimizi büktü!

Yeşil beyazlı kulüp en yüklü faturayı Fenerbahçe maçında ödedi. Hain terör saldısı sonrası Beşiktaş mücadelesinden ilk önce PFDK’ya sevkedilmeyen yeşil beyazlılar, Aziz Yıldırım’ın açıklamaları sonrası ceza aldı.

21 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig’de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na en çok sevk edilen kulüplerin başında Bursaspor geldi. Yeşil beyazlı kulüp şuana kadar çeşitli nedenlerden dolayı 658 bin TL para ve 1 maç saha kapatma cezası aldı. Bursaspor’a ligin ilk maçı olan Adanaspor deplasmanında saha olayları nedeniyle 22 bin 500 TL ceza verildi. Ardından yeşil beyazlı kulüp, basın yoluyla sportmenliğe aykırı açıklamalarından dolayı 100 bin TL ceza ile karşı karşıya daha kaldı.

BEŞİKTAŞ FATURASI SONRA KESİLDİ

2.Hafta’daki Başakşehir maçında talimatlara aykırı hareket nedeniyle 15 bin TL, Fenerbahçe karşılaşmasında çirkin ve kötü tezahürat için 20 bin TL, saha olayları nedeniyle ise 15 bin TL fatura kesildi. Kayserispor mücadelesinde takım halinde spormentliği aykırı hareket (kırmızı ve sarı kartlar) 10 bin 500 TL, Gaziantepspor randevusundan yaşanan çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle ise 45 bin TL ceza geldi. Vodafone Arena’daki Beşiktaş karşılaşmasının hikayesi ise oldukça ilginç. İlk kararla her iki kulüpte PFDK’ya sevkedilmezken, Aziz Yıldırım’ın açıklamaları sonrası gerek Bursaspor’a gerekse Beşiktaş’a ceza kesildi.

TAHKİM’E GİDİLMEDİ

Timsah’a o maçta ilgili toplam 105 bin liralık ceza uygulanırken, o mücadeleyi izleyenlerin kartları ise 1 maç bloke edildi. Deplasmanda oynanan Başakşehir maçında yaşanan çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kulübe 110 bin TL’lik bir fatura çıkarken, son Fenerbahçe karşılaşmasının yükü oldukça ağır oldu.

Bursaspor bu mücadelede yaşananlardan dolayı 1 maç saha kapatma, 215 bin para cezasına çarptırıldı. Ayrıca güney kale arkası, kuzey kale arkası ve doğu alt tribünlerdeki taraftarların kartları 1 maç bloke edildi. Ayrıca Bursaspor kulübü, Fenerbahçe maçında alınan bu cezlar nedeniyle Tahkim’e herhangi bir itirazda bulunmadı.

İŞTE BURSASPOR’UN ALDIĞI CEZALAR

1.HAFTA: Adanaspor-Bursaspor

(Saha olayları 22 bin 500 TL)

2.HAFTA: Başakşehir-Bursaspor

(Talimatlara aykırı hareket 15 bin TL)

3.HAFTA: Fenerbahçe-Bursaspor

(Çirkin ve kötü tezahürat 20 bin TL, saha olayları 15 bin TL)

4.HAFTA: Bursaspor-Kayserispor

(Takım halinde sportmenliğe hareket (kırmızı ve sarı kartlar) 10 bin 500 TL)

6.HAFTA: Gaziantepspor-Bursaspor

(Çirkin ve kötü tezahürat 45 bin TL)

14.HAFTA: Beşiktaş-Bursaspor

(Saha olayları 30 bin TL, çirkin ve kötü tezahürat 75 bin TL)

19.HAFTA: Başakşehir-Bursaspor

(Çirkin ve kötü tezahürat 110 bin TL)

20.HAFTA: Bursaspor-Fenerbahçe)

(1 maç saha kapatma, merdivenlerin boş bırakılmaması nedeniyle 15 bin TL, saha olaylarından 200 bin TL

30 Ağustos 2016 KARARI: Basın yoluyla sportmenliğe aykırı hareket: 100 bin TL

KİŞİSEL CEZALAR

Ali Ay (45 gün hak mahrumiyeti, 30 bin TL para cezası)

Hakan Dinçtürk (45 gün hak mahrumiyeti, 30 bin TL para cezası)

Hamza Hamzaoğlu (5 maç soyunma odasına giriş yasağı, 46 bin TL para cezası)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X