ÇGD’den metal işçilerine: ‘Sizinleyiz’

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, metal işçilerinin eyleminde basına yönelik tepkiler sonrası bir açıklama yaptı.

ÇGD’den metal işçilerine: ‘Sizinleyiz’

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin yaptığı açıklama şöyle;

“METAL İŞÇİLERİ VE KAMUOYUNA DUYURU !!!

Değerli metal işçileri, kardeşler, ağabeyler, babalar, anneler!

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi üyeleri adına sizin dikkatinize sunduğumuz bu açıklamada bir kınama ya da protesto ifadesi göremeyeceksiniz.

Biliyoruz ki, her biriniz bir çocuğunun, bir annenin, bir babanın umudu, o hanenin ekmek getireni, kuşkusuz ağır çalışma koşullarında en çok yıprananı,yorulanısınız. Çünkü son günlerde bambaşka bir yorgunluğun içindesiniz… Emin olun tüm kenti ve ülkeyi, işçi sınıfının gelecek mücadelesi adına umutlandıran bir direniş başlattınız.

Bursa’nın ‘işçi şehri’ olduğunu yıllar sonra herkese bir kez daha hatırlatan işçi kardeşlerimiz, ağabeylerimiz; hak mücadelenizi basın emekçileri olarak selamlıyoruz…

Fakat siz de bilin istiyoruz ki; bizler, kamuoyunu aydınlatmak adına sokakta doğru haber peşinde koşan, dolayısıyla sadece görevini yapmaya çalışan, bu sırada da, küçük-büyük çıkar, sömürü ve talan gruplarının türlü çeşit saldırısına, hakaretlerine maruz kalan, sizler gibi emekçileriz. Amacımız çalıştığımız yayın kuruluşlarının politikası ne olursa olsun haberlerimizi, izlenimlerimizi ve görüntülerimizi Bursa’ya ve ülkeye en doğru biçimde aktarmaktan başka bir şey değil, olamaz…

Metal sektörünün tüm ağırlığını taşıyan, kardeşler, ağabeyler, babalar, anneler… İşçiler! Sizden ayrımız gayrımız yok emin olun.

Ama bir ricamız, aynı geminin yolcuları olarak bir talebimiz var;

Yazdığınız bu büyük direniş hikayesini haberleştirmeye çalışan, tertemiz, ‘ekmek ve hak’ diyen mücadelenizi ola ki duymayan kalmasın diye gecesini gündüzüne katıp,tıpkı sizin gibi fabrika önlerinde yatıp kalkan, sahada, yanınıza gelip görev yapan muhabirleri, kameramanları ve foto muhabirlerini artık kendinize küstürmeyin. Çoğu sizlerden daha düşük ücretlerle çalıştırılan bu gencecik insanların onurlarını kırmayın. Size basını hedef gösterenlerin oyununa gelmeyin. Basın kuruluşlarıyla bir sorununuz varsa, lütfen bu tepkileri onların haber merkezlerindeki yöneticilere aktarın. Onları da dinleyin…

Bu tip protesto ve hatta hakaretlere maruz kalmış bir üyemizin ifadesiyle; yayın politikasına tavır almakla muhabir ve kameramanı hedef göstermek arasındaki farkı artık lütfen fark edin.

Değerli metal işçileri, kardeşler, ağabeyler, babalar, anneler!

Bizler, toplumsal duyarlılığı kentimizin demokrasi güçlerince gayet iyi bilinen Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi üyeleri olarak hak mücadelenizde hep yanınızda olacağımızı size bir kez daha duyurmak istiyoruz.

Sizinleyiz!

Yaşasın İşçilerin Birliği

‪#‎DirenMetalİşçisi‬

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ

BURSA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X