Charlie Hebdo’nun yeni sayısı 25 Şubat’ta çıkacak

Fransa’da haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’nın terör saldırıları sonrasındaki 2. sayısı 25 Şubat’ta piyasaya çıkacak.

Charlie Hebdo’nun yeni sayısı 25 Şubat’ta çıkacak

Charlie Hebdo dergisine 7 Ocak’ta yapılan silahlı saldırıdan kurtulan dergi yazarlarından Laurent Leger, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Biraz daha sabır. Charlie Hebdo, 25 Şubat’ta tüm bayilerde olacak” ifadesini kullandı.

Le Parisien gazetesine konuşan derginin iletişim sorumlusu Anne Hommel ise 4 ve 11 Şubat’ta yayımlanması beklenen yeni sayıların planlanan tarihlerde çıkmayacağını açıklamıştı.

Hommel, saldırı sonrası büyük bir üzüntü yaşayan yayın ekibinin yeni sayılar için henüz hazır olmadığını medya baskısı altında yorgun düştüğünü belirtmişti.

Dergi, saldırı sonrasındaki ilk sayısını 14 Ocak’ta yayımlamış ve kapağında Hz. Muhammed’i tasvir eden bir karikatür kullanmıştı. Bu sayı 2 milyon tiraj yaptıktan sonra tükenmiş, daha sonra 5 milyon adet daha basılmıştı.

Charlie Hebdo dergisinin Paris’teki ofisi 7 Ocak’ta saldırıya uğramış, ikisi polis, dördü karikatürist toplam 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırının ardından Paris’te yapılan iki ayrı saldırıda da 5 kişi hayatını kaybetmiş, polisin operasyonları sonucunda üç saldırgan ölü ele geçirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X