Chicago’dan isyan bayrağı

ABD Başkanı Donald Trump’ın göç politikasına karşı çıkan Chicago Belediye Başkanı Rahm Emmanuel, Washington yönetimini mahkemeye verdi ve kapılarının göçmenlere açık kalacağını söyledi.

Chicago’dan isyan bayrağı

Washington yönetiminin uygulamalarını hatalı bulduğunu belirten Emmanuel ”her daim insanlara kucak açan bir kent olarak kalacaklarını ve yerel polis teşkilatının göçmenlerin camialarıyla işbirliği yapmak zorunda olduğunu’ söyledi. 

Chicago, kaçak göçle mücadelede federal makamlarla öngörüldüğü şekilde işbirliği yapmayan ‘sığınma yeri’ niteliğindeki kentlere ödenen devlet yardımlarının düşürülmesini öngören kararın iptalini istiyor. Chicago, ABD’de ülkeye kaçak giriş yapan göçmenlere sabıkalı olmamaları kaydıyla sığınma hakkı tanıyan 200 kentten biri. 

Chicago, New York ve Los Angeles gibi göçmen kabul eden kentlerin belediyeleri kaçak göçmenlerin bulunup tutuklanmasını talep eden resmi makamlarla işbirliği yapmayı reddediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X