CHP: 10 ton su ücretsiz olsun

CHP il örgütü, salgın durumlarında yasal olarak her aileye 10 ton suyun ücretsiz verilebildiğini belirterek, BUSKİ’den bu uygulamaya geçmesini istedi.

CHP: 10 ton su ücretsiz olsun

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, dün CHP hizmet binasında düzenlenen ‘‘sosyal mesafe”li toplantıda bir araya gelerek, Covid-19 salgınında alınan önlemleri değerlendirdi.

İŞTE CHP’NİN ÖNERİLERİ…

İlçe belediye başkanlarının hijyen faaliyetlerini paylaştığı toplantıda, şu önerilerde bulunuldu: ‘‘1930 yılında kabul edilen Umumi Hıfzısıhha Kanunu, salgın durumlarında hijyen için büyük önem taşıyan ‘her aileye 10 ton suyun ücretsiz verilebilmesi’ne izin veriyor. BUSKİ derhal bu uygulamaya geçmeli. Test sayısı ve izolasyon artırılmalı. Vatandaşa soğuk algınlığı gibi küçük rahatsızlıklar için sağlık ocağı veya hastanelere gitmemesi gerektiği hatırlatılmalı. Sağlık merkezlerine maske ve dezenfektan gönderilmeli. Cenaze törenleri en az katılımla gerçekleştirilmeli ve sosyal mesafe konusu halkımıza tekraren anlatılmalıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X