CHP Adayı Deniz Dalgıç’ın Mudanya’da el atacağı 3 kritik problem!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç’ın dikkat çeken projelerini köşesine taşıdı…

CHP Adayı Deniz Dalgıç’ın Mudanya’da el atacağı 3 kritik problem!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Deniz Dalgıç… Başarılı bir basketbolcuydu. Kısa adıyla TED olarak bilinen Türk Eğitim Derneği Koleji’yle iyi bir eğitimci oldu. İş dünyasında da parladı.

Yaptığı her işte, insan ilişkilerinde etkileyici ve başarılı olduğu bilinir.

31 Mart’ta…

CHP Mudanya Adayı olarak sandık yarışına girecek olan Deniz Dalgıç’la sohbet ederken, önce yola çıkış gerekçesini açıkladı:

İnsanca yaşamanın gerektirdiği temel ihtiyaçlardan maalesef mahrum kalmış bir Mudanya’da yaşıyoruz. Bunları gidermek için yola çıktık.”

Sonra da…

Gelir gelmez el atacağı üç kritik probleme dikkat çekti:

Dirençli ve güvenli Mudanya yaratmak istiyoruz. Öncelikle afet riskli yapıları dönüştüreceğiz. 1999 depreminden beri hiçbir şey yapılmamış, hemen envanter çıkaracağız. Koruma Bölgesi’nde tarihi yapılar var. Koruma diye kendi haline bırakılmış. Bunları güçlendirmemiz lazım.”

Şunu vurguladı:

Gittiğimiz yerlerde, insanımız afet anında toplanma alanları istiyor. Mutlaka oluşturmak zorundayız.

Bu noktada…

Mudanya’nın afet riski yanında sel ve yangın riski de var” deyip, son 2 yılda yaşanan 2 büyük seli anımsattı. Yangın anında da itfaiyenin giremediği sokaklar ve ulaşamadığı yapılar olduğunu söyledi.

Üzerinde durduğu öncelikli konulardan biri şu:

Mudanya’da ulaşım sorunu çok büyük. Otopark yok. Biz ‘Mudanya’yı turizmle kalkındıracağız’ diyoruz, ama 45 kilometrelik sahil şeridimize turistleri ulaştıracak yollarımız yok.”

Şuna dikkat çekti:

Mudanya’nın ötesine, Kumyaka, Tirilye, Eşkel’e gidebilmek için Mudanya merkezden geçmek gerekiyor. Bu da trafik, hava ve ses kirliliği nedeni.”

Bu noktada…

Mustafa Bobey’in; Büyükşehir’i kazandığında Geçit’ten Mudanya merkeze metrobüs ve Mudanya-Güzelyalı arasında tramvay projesi var” dedi ve ekledi:

Toplu ulaşımla kente günübirlik turisti ulaştırdığımızda trafik sorunu da, otopark ihtiyacı da önemli oranda azalacak.”

 

Yürünebilir kent Mudanya’yla trafiği çözecek

Sohbetimizde… CHP Mudanya Adayı Deniz Dalgıç dar yolları ve otopark eksiği nedeniyle trafik sıkıntısı olan Mudanya için şunu söyledi:

Yaya trafiğini arttırıp araç trafiğini azaltacağız. Böylelikle esnafımız daha çok kişiye hizmet verebilecek. Bunun için de yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağız.”

Düşüncesi şu:

Avrupa kentlerindeki gibi, bisikleti ulaşım aracı haline getirmeliyiz. Yürünebilir kent yaptığımızda Mudanya engelsiz kent olacak.”

 

Denizi temizleyip balıkçılığı geliştirecek, siyah incire kooperatif kuracak

Yenileme için… İnşaat Mühendisi kimliğiyle çözüm üreten CHP Mudanya Adayı Deniz Dalgıç, küresel bir sorunu da önemsiyor:

İklim Değişikliği Eylem Planı’yla deniz suyunu ve sahili temizleyeceğiz.”

Şu da önemli:

Mudanya’da balıkçılık yok oluyor. Trolcüler ve kontrolsüz ticari balık avcıları deniz dibi zenginliği ve balık yuvalarını yok ediyorlar.”

Çözümü açıkladı:

Yapay resiflerle trolcülüğü önleyip deniz dibi canlılarını arttıracağız. Evsel atıklar denize sürüklendiğinde resifte toplanacakları için daha kolay temizlenecek.”

Tarıma bakışı şu:

Tarımsal Kalkınma Konseyi kuracağız. Tarımı iyileştirmek için tüm kararlar Konsey’de alınacak. Yetiştirilecek ürünleri belirlemek için toprak analizleri yapacağız.”

Bir hedefi de şu:

Marmarabirlik zeytin üreticisine destek veriyor. Siyah incir üreticisi için de kooperatif kuracağız.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X