CHP ‘artan işsizlik oranlarının’ araştırılmasını istedi

CHP, “Her yıl artan işsizlik oranlarının” nedenlerinin belirlenmesi için Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP ‘artan işsizlik oranlarının’ araştırılmasını istedi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına verilen önergenin gerekçesinde, ülke genelindeişsizlik oranı ve işsiz sayısındaki artışın sürdüğü belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2015 yılı Ağustos döneminde önceki yılın aynı dönemine göre 114 bin kişi artarak, 3 milyonun üzerine çıktığı, 2016 yılı Ağustos döneminde 3 milyon 493 bin kişi olarak gerçekleştiği vurgulandı.

Gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

“İşsizlik sonucu toplumda ve bireylerde yaşanan travmalar belirgin bir artış göstermektedir. Sosyal huzursuzluk, geçim sıkıntısının etkileri arasındadır. Halkın işsizlik sonucu geçim sıkıntısı yaşaması mutsuzluğa yol açmaktadır. Bunun sonucu olarak suç oranlarının artması ve boşanmalardaki artış gösterilebilir. İşsizlik sonucu düşen gelirler halkın yetersiz ve kalitesiz gıdalara yönelmesine de yol açmaktadır. Hükümetlerin ekonomi yönetimindeki hataları ile artan işsizlik oranı arasında doğrudan ilişki vardır. Artan işsizlik oranının sebepleri ile alınması gereken etkili ve sürekli tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılması elzemdir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X