‘CHP azınlık hükümetini AKP dışarıdan desteklesin’

Koalisyon formülü ile ilgili konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ‘CHP azınlık hükümetini AKP dışarıdan desteklesin’ dedi.

‘CHP azınlık hükümetini AKP dışarıdan desteklesin’

Erken seçim ile ilgili soruyu ise İnce ‘CHP erken seçimden kaçınmamalıdır. Bundan korkmamalıdır. Meydan okumalıdır. Meydan okuyamayan bir parti önümüzdeki genel seçimde kaybeder’ diye yanıtladı.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento’ya giren milletvekilleri, mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gitmeye devam ediyor. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de kayıt yaptırdı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, ‘Koalisyon konusunda formül var mı?’ sorusuna, ‘Var tabii. Madem bu ülkenin hükümetsiz kalmasını istemiyorlar; biz kuralım hükümeti, AKP’de bizi dışarıdan desteklesin. Onlar 13 sene yönetti. Biraz da biz yönetelim’ karşılığını verdi.

Erken seçim konusunda da Muharrem İnce, ‘Gerekirse olabilir. Kaçınılmamalıdır. Bundan korkmamalıdır. Meydan okumalıdır. Meydan okuyamayan bir parti önümüzdeki genel seçimde kaybeder’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X