CHP Bursa için son kararını vermedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bursa için alınan önseçim kararı yüzde 100 kesin değil.

CHP Bursa için son kararını vermedi

DİLEK ATLI/ ASLIHAN AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa için alınan ön seçim kararının yüzde 100 kesin bir karar olmadığını söyledi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi üyelerini TBMM’de ve Parti genel merkezinde ağırladı. Burada Kılıçdaroğlu ile gazetecileri buluşturdu. Sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Bursa için alınan ön seçim kararı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Parti meclisinde önseçim kararını daha uygun gördüğünü hatırlatarak, ‘Ancak alınan her karar yüzde 100 doğrudur, uygulanacaktır diye bir şey yok. Seçimlere kadar biz parti meclisini yine toplayacağız. Parti meclisinde bir ya da birden fazla üye görüşünü değiştirir veya farklı bir görüş beyan ederse bu tartısılır. Parti meclisi kararından sonra hemen hemen bütün illerden olumlu veya olumsuz tepkiler gelir, bu doğaldır. Bu tepkiler alınıyor, toplanıyor bu sadece bize değil parti meclisine de yansıyor. Başka parti meclisinde bu konu görüşülebilir’ dedi.

CHP’YE DESTEK İSTEDİ

Seçim sürecinde diğer partilerle ittifak yapılması konusunda DSP Genel Başkanı ile görüştüklerini belirterek, ‘Seçimlerde birlikte çalışmak istediğini söyledi. Sosyal demokratların bölünmesini parti halinde çalışmalarına gerek yok. CHP en köklü partidir. Bugün gelin CHP altında mücadele edelim diye bir teklifimiz de oldu. Kararlarına saygı duyacağız’ dedi. Diğer siyasi partilerle ilgili herhangi bir işbirliği içinde olmadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ‘Haziran Hareketinden yakından izliyoruz. İçinde bizim de milletvekili arkadaşlarımız var. Biz demokraasi güçlerinin CHP’ye destek vermesini istiyoruz. Biz bütün kurumsal tarihimiz demokrasiye bakışımız, böyle bir desteği hakkettiğimizi söylüyor’ diye konuştu.

İLK DEFA 3 PARTİ BİRLEŞTİK

İç güvenlik yasasının demokrasiyi gerileteceğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa CHP MHP ve HDP olarak karşıyız. Demokrasi bağlamında bir yerde buluştuk’ dedi. Valilere geniş yetkiler verilmesinden şikayet eden Kılıçdaroğlu, ‘Valilere savcıların yetkisi veriliyor. Savcılar devletin değil cumhuriyetin savcılarıdır’ dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun CHP’nin molotof kokteyli atanları savunduklarını iddia ettiğine değinen Kılıçdaroğlu, ‘Uyuşturucu ticareti yapanı tutukladınız da biz mi itiraz ettik, zaten bu suç. Bu ülkede hükümet yok mu niçin gereğini yapıyor. Nitekim Bonzai ile ilgili madde oy birliği ile geçti’

HÜKÜMET ŞİDDETİ BESLİYOR

Son dönemde gündemden düşmeyen kadına yönelik şiddetin ancak eğitimle engelleneceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ‘Eşitlikçi bir eğitim sistemi ile karma eğitimi savunuyoruz. Kadını yücelten bir inancımız var’ dedi. Hükümeti söylemleriyle şiddeti beslediklerini iddia eden Kılıçdaroğlu, ‘O zaman kadına şiddet gelir. Eğitim bu işin mihenk taşıdır’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X