CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş; ‘O toplantıda başkan neden yok?’

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Gemlik’te deprem riski bulunduğu gerekçesiyle eğitime ara verdirilen iki okulla ilgili karar toplantısına Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’ın davet edilmemesini eleştirdi.

CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş; ‘O toplantıda başkan neden yok?’

Yeşiltaş, şu açıklamayı yaptı:

“Valilikte düzenlenen ve kararın alındığı toplantıya Vali Mahmut Demirtaş, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç ve Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın yanı sıra AKP Gemlik İlçe Başkanı ve AKP Belediye Başkan Adayı da katıldı. Toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan davet edilmedi. Yavrularımızı emanet ettiğimiz Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğundaki okulların birçoğunun depreme dayanıksız olduğunu yıllardır bağıra bağıra söylüyoruz. Bugüne kadar aklınız neredeydi? Seçime yaklaşırken AKP adayını parlatmak ve seçtirebilmek için sonunda vali beyde seferber oldu. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili alınacak karara imar planlarının yetkilisi Gemlik Belediye Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan’ı davet etmedi. Bunun yerine AKP’nin adayını ve ilçe başkanı ile karar aldı. Vali Bey adayın yetkisi ne? Ne gibi bir görevi var? Devlet geleneklerini bilmeniz gerekiyor. Karar alınırken belediye başkanımızın da orada bulunması gerekiyordu. Çünkü Gemlik’in depremselliğiyle ilgili uzun süredir yoğun çaba harcıyor. Siz burada kamuyu yok sayıyorsunuz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X