CHP Bursa’da ‘Adalet’ mitingi

CHP Bursa İl Başkanlığı, bu yıl bayramlaşma törenini 3 Fidan Parkı’nda düzenledi.

CHP Bursa’da ‘Adalet’ mitingi

RABİA DENİZ

 

CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Ceyhun İrgil, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, parti üyeleri, demokratik kitle örgütleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı bayramlaşma töreni, adalet mitingine dönüştü. Bayramlaşma törenine vekillerin “Adalet” yürüyüşüne çağrısı damga vurdu. Tören, bir süredir rahatsız olan CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir’in telefonla bağlanarak, partilileri selamlamasıyla başladı.

Alanı dolduran yüzlerce kişinin bayramını kutlayan Şadi Özdemir, adalet, barış ve demokrasi vurgusu yaptı. İlk defa Türkiye’den başlayan bir siyasi yürüyüşün dünya tarihinde rekor kıracağını belirten CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Biz, herkes için adalet istiyoruz. Bize kibirle yaklaşanlar için de adalet istiyoruz. Biz haklıyız ve doğru yoldayız. Bunun için bu tarihsel yürüyüş çok önemli. Bunun bir yerinde olmanız çok önemli. Dünya tarihinde protesto amaçlı yapılan yürüyüşlerin içinde 24 günde tamamlanacak ve dünya tarihinde en uzun siyasi protesto yürüyüşü olacak. Gandi tuz yürüyüşünde 400 kilometre yürüdü, yürüyüş tamamlandığında 60 bin kişi destek vermişti. Yine Martin Luther King 6 günde 80 kilometre yürüdü, kendisine 250 bin kişi destek verdi. Deniz Gezmiş ve arkadaşları Mustafa Kemal Yürüyüşü’nü tamamladıklarında 357 kilometreye ulaşmışlardı. Kemal Kılıçdaroğlu 69 yaşında 24 gün sürecek bir adalet yürüyüşüne çıktı. 432 kilometrelik bu yürüyüş, dünya tarihinde 69 yaşında siyasi yürüyüş gerçekleştiren bir insan, bir parti, bir grup var. Bu rekor herkesin rekoru olacak. 24. gün sonunda Pazar günü son etabında yürüyüşte olun. Birlikte adalet için yürüyelim” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X