Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Dikkat çekici olan şu… CHP kongrelerini 1.5 yıl önce yaptı. Seçilen yönetimlerle gidilen yerel seçimde CHP’li belediye sayısı çok arttı.
Dahası…
İlk kez Büyükşehir ve Osmangazi’de belediye başkanlığı kazanıldı.
Peki…
Ne oldu da, CHP delegesi kongreden 1.5 yıl sonra olağanüstü kongre için imza toplamaya başladı? Kestel ve Karacabey’de yapılan olağanüstü kongreler yanında Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Orhaneli’de neden imza toplandı?
Hatta…
Osmangazi’de ne oluyor da kamuoyuna farklı bir parti içi polemik yansıyor?
Soruları…
CHP’de önce İl Sekreterliği yaptığı için teknik konuları, İl Başkanlığı yaptığı için uygulamaları, mesleği avukat olduğu için de hukuki boyutunu bilen Turgut Özkan’a sorduk.
Önce Osmangazi’yi anlattı:
“Delegeler seçimli olağanüstü kongre talebini Osmangazi İlçe Başkanlığı’na ilettiler. Bundan sonra partinin tüzüğü ve teamülleri gereği, örgüt iradesinin sağlıklı yansıması için herkesin dikkatli davranması gerekir.”
Gözlemi şu:
“Partinin kamuoyu önünde farklı tartışılmasını doğru bulmuyorum. Delegelerin iradeleriyle sadece ilçede yönetim değişikliği istediklerini biliyorum. Bu konuda kaygıya gerek yok.”
Şunun altını çizdi:
“Kongre istemenin İl ve Genel Merkez’e karşı bir hareket başlangıcı olmadığını biliyorum.”
Bu noktada…
“Delege yok sayılmaktan şikayetçi” dedi ve devam etti:
“Ancak delegenin iradesinin farklı hedeflere yönelik olduğu konusunda kamuoyunun yanıltıldığını üzülerek gözlemliyorum.”
Üzerinde durduğu şu:
“Delege iradesine dışarıdan müdahaleyi sakıncalı buluyorum. Delege en doğru kararı verecektir. Demokrasi inşa eden partiyiz. Demokrasinin gereğinin yapılacağına da inancım tam.”
Mesajı da şu:
“Olağanüstü kongre istemek, delegenin tüzükten kaynaklanan hakkı. Bunu kullanmak istiyor. Karacabey ve Kestel’de kongreler yapıldı, hiçbir sıkıntı olmadı. Diğerlerinde de olmaz.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…