CHP Bursa’dan o karara tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi, partinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki cezaların Yargıtay tarafından onanmasına tepki gösterdi.

CHP Bursa’dan o karara tepki!

Hatice DAL
81 ilde CHP İl örgütleri tarafından eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklamalarının Bursa’daki adresi Kent Meydanı oldu.

Kaftancıoğlu hakkındaki cezaların hukuki dayanaktan yoksun olduğunu belirten CHP İl Başkanı İsmet Karaca, “Ülkemiz, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık, despotik bir dönemden geçiyor. Tek adam rejimi tarafından yaratılan bu karanlık dönemde, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na, Yargıtay tarafından verilen onama kararı, aynı zamanda Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve en temel Anayasal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır” dedi.

CHP’nin bugüne kadar tüm hukuksuzlukların karşısında durduğunu dile getiren Karaca, Canan Kaftancıoğlu ile ilgili alınan kararı tanımadıklarını ve hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar durmayacaklarını söyledi

‘HUKUKSUZLUĞUN MUHATABI TÜRKİYE’DİR’
İktidarın kaybetme korkusunun, Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ve siyaset yapma yasağı ile vücut bulduğunu da belirten İsmet Karaca, “O nedenle yasaların, bilimin, sanatın, insan haklarının rafa kaldırıldığı bu karanlık ortamda, 2019 yılındaki Ağır Ceza Mahkemesi kararına nasıl şaşırmadıysak, Yargıtay kararına da şaşırmadık. Çünkü biliyoruz ki, kamuoyu vicdanını yaralayan ve adalete olan güveni bir kez daha sorgulatan bu kararın kaynağı hukuk değil Saray rejimidir. Bu hukuksuzluğun muhatabı sadece Canan Kaftancıoğlu değil, tüm Türkiye’dir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X