CHP Bursa’nın bu ilçesinde oy oranını yüzde 96 artırdı ama! İlçe Başkanı Gün; ‘Şartlar eşit değildi’

olay.com.tr’de ‘Bursa’nın Geleceği’ programına katılan CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, Bursa ve Yıldırım özelinde yerel seçim sonuçlarını değerlendirip partinin gelecek hedeflerinden bahsetti.

CHP Bursa’nın bu ilçesinde oy oranını yüzde 96 artırdı ama! İlçe Başkanı Gün; ‘Şartlar eşit değildi’

Melis Evcimen / Ulaş GİRGİN

Kamera: Bircan ÖRSEL

Olay.com.tr’de ‘Bursa’nın Geleceği’ programında Melis Evcimen’in sorularını yanıtlayan CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, “Vatandaşlarımıza Türkiye genelinde de Cumhuriyet Halk Partisine güvenerek oy verdikleri için, yerelde uzun yıllar sonra Türkiye’nin birinci partisi olmamızı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Gün, “Uzun yıllardır uygulanmakta olan belediyecilik anlayışından ayrışan temel ilkelerimiz var. Biz, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Hesap verilebilir, şeffaf, katılımcı ve demokratik bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Yönettiğimiz kentlerin gelişmişlik seviyesiyle ilgili karşılaştırmalar yaptığımızda farklılıklarımızın belirgin şekilde öne çıktığını görüyoruz. Bunun yanında Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in vizyon, misyon ve deneyimine de ciddi anlamda güveniyoruz. Oluşturacağı doğru kadrolar ile birlikte Bursa’ya eşik atlatacağına inancımız tam. Mustafa Bozbey, suyu ve yeşili bol, sosyal donatı alanları gelişmiş, ulaşım olanaklarının artmış, hava kirliliğinin önlendiği güvenli bir kent yaratacaktır.” diye konuştu.

“SAHADAN HİÇ KOPMADIK, KOPMAYACAĞIZ”

Yerel seçim sonuçlarını Yıldırım açısından değerlendiren Gün, “Geçmişte parti olarak Yıldırım’da oy oranımız düşüktü. Bu dönem geçmişte aldığımız oy oranına göre yüzde 96’lık bir artış sağladık. Oy oranımız yüzde 34,51’e çıktı ve ilçede ikinci parti olduk. Karşımızda mücadele verdiğimiz Cumhur İttifakı eksenindeki yapının oylarını ayrıştırdığımızda birinci parti olmamız da mümkündür. Cumhur İttikafı’nın oyu yüzde 56’dan yüzde 44’e düşerken biz geçmişteki yüzde 17,02’lik oy ortalamamızı yüzde 34,51’e çıkardık. Ayrıca seçim kampanyası sürecinde içinde bulunduğumuz koşullar da eşit değildi. Verdiğimiz mücadele önemliydi. Mücadelemizi biraz daha güçlendirebilseydik başarıya ulaşmamız mümkündü. Umutsuz değiliz. Bir sonraki dönemde Yıldırım’da yarım kalan hikayemizi tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

71 MAHALLEYE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Partinin ilçe bazındaki gelecek çalışmalarından da bahseden Gün, “Öncelikle Yıldırım’ın 71 mahallesinde teşekkür ziyaretleri yapacağız. Daha sonra ilçe yönetim kurulu olarak halka açık semt toplantıları ile kentimizin sorunlarını istişare edip halkımızın taleplerini toplayacağız ve birlikte yönetim anlayışını 71 mahallede hayata geçirmek adına planlamalar yapacağız. Örgütsel yapımızdaki kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı ve mahalle çalışma komitelerimizi daha etkin ve işlevsel hale getireceğiz. Seçimden çıktığımız haftadan sonra önümüzdeki 5 yıl ile ilgili çalışma planlarımızı sahaya indirmeye başladık. Sahadan hiç kopmadık ve kopmayacağız. Partimize karşı ilçemizde geçmişte oluşturulmuş olan ön yargı tuzla buz olmuş durumda. Büyük oranda ilgi görüyoruz ve bu çok kıymetli. Empati kültürü üzerinden etkileşimi doğru sağladığınızda bunun pozitif etki oluşturacağını gördük ve umudumuz arttı. Partimiz üzerindeki elitler partisi, kıyı kentler partisi algısını kırdık. İnanıyoruz ki bu hareket bir dahaki dönemde Yıldırım Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partili sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile buluşturacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X