CHP de seçim hükümetinde yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, CHP’nin kurulacak bir seçim hükümetinde yer almasının söz konusu olmadığını söyledi.

CHP de seçim hükümetinde yok

Koç, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi ve Kılıçdaroğlu’na hükümeti kurma görevini vermemesinin demokrasiye büyük zarar vereceğini ifade etti. 

‘Açık ve net söylüyoruz; CHP hükümet kurma sorumluluğunu almaya hazırdır’ diyen Koç, cevabı merakla beklenen bir sorunun cevabını da verdi: CHP’nin bir seçim hükümetinde yer alması söz konusu değil. Koç, şunları söyledi:

MİLLİ İRADE GASPI

‘Cumhurbaşkanının teamülleri reddederek Kılıçdaroğlu’na görev vermemesi milli iradenin gaspıdır. CHP 7 Haziran’dan bu yana hükümet sorumluluğunu üstlenmek ve ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için yapıcı bir tutum sergilemiştir. Tayyip Erdoğan ise hırsıyla Türkiye’yi seçime sürüklemekte ısrar etmektedir. Seçmenin sandıkta gösterdiği irade, iktidar saplantısının önüne geçememektedir. Şimdi kaçak saray bahane edilerek CHP’nin sorumluluk almasının önüne geçilmek istenmektedir. Demokratik teamüller çiğnenmektedir. Diğer muhalefet partileri de buna seyirci kalmamalıdır. Açık ve net söylüyoruz; CHP hükümet kurma sorumluluğunu almaya hazırdır. Erdoğan ipe un sermeyi bırakmalıdır. Türkiye’yi erken seçime sürükleyenleri milletimiz asla unutmayacaktır. CHP kaçak saraydan gelen tüm engellemelere diğer siyasi partilerin çözümsüzlükte ısrar etmelerine karşı çözüm için her fedakarlığı yapmaya hazırdır.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X