CHP ile koalisyon sinyali

Avrupa’daki seçim kampanyası çerçevesinde Almanya’nın liman kenti Hamburg’da konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP ile muhtemel bir koalisyona sıcak bakacağı sinyalleri verdi.

CHP ile koalisyon sinyali

Kentin Bergedorf semtindeki DIMA Spor Salonu’nda yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı miting öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, bir gazetecinin ‘Kasım sonrası hükümet nasıl kurulur?’ şeklindeki sorusuna, şöyle cevap verdi:

“Seçim dönemlerinde ciddi bir karalama partimize karşı yürütülüyor. Bu oy kazanma uğruna yapılan bütün bu dezenformasyon girişimleri, doğru seçim sonrasındaki pozisyonları da çok olumsuz etkiliyor, etkileyecektir. AKP yanlısı medya çok ciddi yalan haberler üzerinde şu anda kampanya yürütüyor.

BÖYLE GİTMEZ

Bu ideolojik anlayışla, bu düşük demokrasi çıtasıyla Türkiye artık yürüyemez. Ya AKP kendini değiştirecek, veya Türkiye AKP’den kurtulacak. Bence çözüm budur. CHP, HDP ve parlamento dışındaki barış ve özgürlükten ve demokrasiden yana güç ve çevre alternatif bir demokratik iktidar sunabilmeliler Türkiye toplumuna. AKP iktidarda olmazsa, Türkiye’de bir daha asla barış olmaz gibi düşünmemek lazım. Tam tersine şu an da barışın önündeki en büyük engel AKP’dir. Dolayısıyla iktidardan düşecek diye paniklemeye gerek yok. Bir savaş hükümeti zaten, bir çatışma hükümeti. Bu hükümetten kurtulmak Türkiye’nin yararına olur…’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X