CHP Mudanya Aday Adayı Demirtaş; ‘Elimizi taşın altına koyma vakti’

Mudanya Belediye Başkan Adaylığı için kolları sıvayan İbrahim Alpay Demirtaş, Mudanya’nın problemlerini değerlendirdi. İlçenin gelişmesine katkı koyacak çalışmaları da paylaşan Demirtaş,  “Mudanya hak ettiği yerde değil. Elimizi taşın altına koyma vakti geldi”  dedi.     

CHP Mudanya Aday Adayı Demirtaş; ‘Elimizi taşın altına koyma vakti’

ULAŞ GİRGİN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Olay Medya ziyaretinde Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Alpay Demirtaş Mudanya’da büyümüş biri olarak kenti tanıdığını belirterek, “Mudanya’nın hak ettiği yerde olmadığını bizzat gördüm. Dolayısıyla dedim ki elimizi taşın altına koyma vaktimiz geldi. Vatandaşımız da beni teşvik etti ve bu işe soyundum. Eğitimim, mesleki formasyonum ve kurumsal yapıda uzun süre çalışmış olmam, bana Mudanya Belediye Başkanı Aday Adayı olmam noktasında cesaret verdi” dedi.

“MUDANYA’DA ULAŞIMI RAYLI SİSTEME ENTEGRE EDECEĞİZ”

Mudanya’da öncelikli olarak yapılması gerekenin trafik ve park sorununun giderilmesi olduğunu söyleyen Demirtaş, “Katlı otopark yapımına öncelik vereceğiz. Ayrıca çevreyolu projesini hayata geçirip o yoldan Mudanya’nın çeşitli yerlerine inişler yapmak suretiyle ana hat trafiğini yukarı almak mecburiyetindeyiz. Bunun yanında Mudanya’ya Güzelyalı, İDO iskelesinden Mudanya, BUDO iskelesine kadar birinci hat olarak bir raylı sistem yapıp ulaşımı raylı sisteme entegre etmeyi hedefliyoruz” dedi.

“YAPILAR REVİZE EDİLMELİ”

Mudanya’nın deprem gerçeğini son derece ciddiye aldığını belirten Alpay Demirtaş, “Ekibimizde bir deprem mühendisi arkadaşımız var. Meclisimizde onun koordinasyonunda, tamamen bilimsel yöntemler ile Mudanya’nın deprem gerçeği ile bağdaşan çalışmalar yapacağız. Mudanya’nın yapılarını mutlaka revize etmemiz gerekiyor. Bu konuda öncelikle halkı bilinçlendireceğiz. Kentsel dönüşüm konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin katkısına ihtiyacımız var. Mudanya’nın ihtiyacı olan yardım ve hizmetleri Büyükşehir ile koordineli çalışarak sağlamalıyız” diye konuştu.

“TİRİLYE’Yİ MARMARA’NIN İNCİSİ YAPACAĞIZ”

En önemli hedeflerinden birinin de Tirilye’nin turistik potansiyelini geliştirmek olduğunu söyleyen Demirtaş şöyle devam etti, “BUDO’nun seferlerinde, günde en az bir kere Trilye’ye uğrayıp İstanbul’a gitmesini, İstanbul’dan dönerken de Tirilye’ye uğrayıp Mudanya’ya gelmesini sağlayacağız. Tirilye’nin ne kadar özel bir bölge olduğunun farkındayız ve orayı Marmara’nın incisi yapacağız. Ayrıca Tirilye’deki Taş Mektep’i aktif kullanmamız gerekiyor. Göreve gelir gelmez Uludağ Üniversitesi’nin rektörüne gidip ‘Size bir hazır bina veriyorum. Gelin buraya bir fakülte açalım’ diyeceğim. Oraya bir fakülte açılması Tirilye’nin kalkınmasını ve gelişmesini sağlayacak.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X