CHP Mudanya Aday Adayı Deniz Dalgıç; ‘Önceliğimiz kültür ve turizm’

Mudanya’nın sorunlarını çözüp ilçeyi geliştirmeyi hedeflediklerini belirten CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Deniz Dalgıç, “Mudanya 45 kilometre sahili, zeytini, üzümü, kara inciri, tarihi değerleri, iyotlu havasıyla kalkınmaya çok müsait. Bu kalkınmayı gerçekleştirmek için yola çıktık” dedi.

CHP Mudanya Aday Adayı Deniz Dalgıç; ‘Önceliğimiz kültür ve turizm’

Ulaş GİRGİN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Deniz Dalgıç, Olay Medya’yı ziyaret ederek, hedefledikleri projelerle ilgili bilgi verdi.

Ziyarette; Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yöneticiler ve köşe yazarlarıyla bir araya gelen Dalgıç, Mudanya’nın değerini ortaya çıkarmak adına harekete geçtiğini ve ilçe için yapılması gereken birçok hizmet olduğunu söyledi. Mudanya’nın el üstünde tutulan ve uluslararası birçok ödüle layık görülen Urla’dan bir eksiğinin olmadığını vurgulayan Dalgıç, “Mudanya 45 kilometre sahili, zeytini, çeşit çeşit üzümü, kara inciri, tarihi değerleri, sağlığa uygun havası ile kalkınmaya çok müsait. Bu kalkınmayı gerçekleştirmek için yola çıktık” dedi.

Ziyarette; Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yöneticiler ve köşe yazarlarıyla bir araya gelen Dalgıç, hedeflerini ve projelerini anlattı.

KÜLTÜR VE SAĞLIK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR…

Katma değeri yüksek ve bulunduğu yere değer kazandırmayı başarabilecek gastro turizme büyük ölçüde önem verdiğini belirten Dalgıç, “Mudanya, ilçeye özgü nitelikli ürünlerin üreten çiftçilerimize verdiğimiz destekler, sağladığımız imkanlarla ülkenin gastro turizm markalarından biri haline gelecek. Koruma bölgesinde bulunan tarihi yapılarımızın üstüne eğilip yapacağımız restorasyon çalışmaları, kuracağımız tiyatro ve sinemalar ile ilçedeki kültür turizmini hareketlendireceğiz. Sahillerimizi denize girmeye uygun modern ortamlar haline getirerek deniz turizmini geliştireceğiz. Doktorlar, kentin iyotlu havasının birçok sağlık sorununa iyi geldiğini belirtiyor. Bu farkındalıkla sağlık turizmi noktasında da önemli adımlar atacağız. Göreve geldiğimizde Mudanya tüm bileşenleri ile kalkınmayı turizm sayesinde gerçekleştirecek. Böylece ilçede yaşayan vatandaşlarımız ekonomik anlamda rahata erecek” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ GÜVENLİ BARINMA”…

Mudanya’nın en öncelikli probleminin deprem gerçeği olduğunu belirten Dalgıç, “İlçede riskli yapı stoğu çok fazla. Bu yapıların envanterini çıkaracağız. En büyük ihtiyaçlardan biri de barınma. Kentteki binaları güvenilir hale getireceğiz. Güvenli barınma olmadıktan sonra hiçbir hizmetin önemi yok. Dönüşümde geç kalınırsa kent bu yükü kaldıramaz. İradeyi ortaya koyup kentsel dönüşümü işbirliği çerçevesinde tüm paydaşlarla birlikte planlayacağız” ifadelerini kullandı.

“KADIN VOLEYBOL TAKIMI KURACAĞIZ”…

İlçenin farklı spor dallarında ilerlemesi gerektiğini ve bu ilerlemenin gençlere pozitif yönde örnek olacağını söyleyen Dalgıç, “Son dönemde kadın voleybolunda dünyanın zirvesindeyiz. İyi antrenörler istihdam edip ilçemizde bir kadın voleybol takımı kuracağız. Gençlerimizi spora yönlendirip hem onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak hem de ülkeye değer katacak bireyler olmalarını sağlayacağız. Kentteki spor alanları aynı zamanda gençlerimizin sosyalleşme ve toplanma alanları. Bu bölgelerin eksiklerini giderip yenilerini de inşa edeceğiz. Şehrin altyapı, yol, yürünebilir kent olma gibi eksikliklerini gidereceğiz” diye konuştu.

“YAŞADIĞIMIZ KENTİ BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”…

Yerel yönetim modelinde kentte yaşayanların fikirlerinin son derece önemli olduğunun altını çizen Dalgıç, “Mahallelerde muhtarlar ve mahallenin ileri gelenlerinden oluşan gönüllülerle komiteler oluşturacağız. Birlikte yönetim, kent için çok daha verimli olacak. İlçe için alınmış olan kararı ilçede yaşayan vatandaş özümsemez ise o kararın uygulanabilirliği olmaz, kararın uygulamaya geçmesi için vatandaşlar tarafından sahiplenilmeli. İlçeyi geliştirmek adına STK’larla birlikte hareket etmek ve onları denetim mekanizmalarına dahil etmek kenti kenti ileri taşıyacaktır. Yaşadığımız kenti ancak birlikte güzelleştirebiliriz” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X