CHP Mudanya Aday Adayı Deniz Dalgıç; ‘Türkiye’nin incisini Mudanyalılarla kalkındıracağız’

Deniz Dalgıç CHP’den Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Dalgıç, “Tüm paydaşları içine alan bir yönetim tarzı benimseyeceğiz. Mudanya’yı Mudanyalılar olarak hep birlikte kalkındıracağız” dedi.

CHP Mudanya Aday Adayı Deniz Dalgıç; ‘Türkiye’nin incisini Mudanyalılarla kalkındıracağız’

Ulaş GİRGİN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Yüksek İnşaat Mühendisi ve TED Bursa Koleji Yönetim Kurulu üyesi Deniz Dalgıç, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Parti içinde kurultay sonrası büyük bir değişim hareketi başladığını, bu değişim hareketinin herkes gibi kendisini de umutlandırdığını ve siyasete adım atmaya karar verdiğini belirten Dalgıç, “Mudanya, 45 kilometrelik sahili, zeytini, üzümleri, kara inciri ve tarihi ile Türkiye’nin incisi. Kenti daha ileri taşımamız gerekiyor. Bu nedenle siyaset serüvenimde Mudanya’ya hizmet etmek üzere yola çıktım. Kanun maddesinde söylendiği üzere belediye başkanının görevi, belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almaktır. Göreve geldiğimizde hizmetlerimizi, bu kanun maddesine uygun şekilde düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İLK HEDEF GELİR SEVİYESİNİ YÜKSELTMEK

Mudanya’daki birinci hedefinin vatandaşın gelir seviyesini yükseltmek olduğunu söyleyen Dalgıç “İlçenin kara inciri, zeytini, envai çeşit üzümü gibi kıymetli ürünleri ile bir gıda turizmi oluşturacağız. Yerel üreticiyi teşvik edip tarımın önünü açarak yerel ürünler ile Mudanya’yı uğrak bir gastro turizmi bölgesi haline getireceğiz. Sahillerimizi insani şartlarda denize girilebilir ve balık tutulabilir hale getirip turizmin bu alanını da destekleyeceğiz. Mudanya’nın koruma bölgelerindeki yıkılmaya yüz tutmuş özgün tarihi yapıları ortaya çıkarıp buraları birer sanat merkezi, kültürel alan haline getireceğiz. Mudanya’da festivaller ve konserler düzenleyeceğiz. Çalışmalarımızla Mudanya’da sanat turizmini de hareketlendireceğiz. Ayrıca Mudanya’nın poyrazı ve denizden gelen iyotu ile eşi benzeri olmayan, sağlıklı havası sebebiyle sağlık turizmi yatırımlarımız da olacak. Bu şekilde yerli esnafımıza gelir sağlayıp vatandaşımızı kalkındıracağız.

DÖNÜŞÜMÜN KAYNAĞINI OLUŞTURACAĞIZ

Öncelikli konulardan birinin de afet riski taşıyan yapılar meselesi olduğunun altını çizen Dalgıç, “En kısa zamanda Mudanya’daki riskli yapıları dönüştürmek için yola çıkacağız. Mudanya nüfusunun yaklaşık yüzde 74’ü orta ve orta yaş üstü insanlardan oluşuyor. Bunların bir çoğu emekli. Vatandaşlarımızın kendi ceplerinden harcama yaparak binalarını dönüştürmelerini beklemek yanlış olur. Mutlaka yardım gerekiyor. Gastro turizm, sanat turizmi, deniz turizmi ve sağlık turizmi gibi imkanlarımız ile yatırımcıları ilçeye çekeceğiz. Yatırımcının, kendi yapısını inşa ederken bitişiğindeki riskli yapılarımızı da dönüştürmesini sağlayacağız. Bu şekilde dönüşümün kaynağını oluşturmuş olacağız. Mudanya’daki yol, otopark, altyapı ve trafik sorunları ise kolay çözülecektir. Bu meseleler belediyenin standart görevleridir” dedi.

“HERKESİN FİKRİ ÇOK ÖNEMLİ”

Eski basketbolcu olmam nedeniyle takım çalışmasına çok inanıyorum. Tek başına bir şey yapmak mümkün değildir. Hem seçim döneminde hem de seçim sonrasındaki süreçte Mudanya’yı Mudanyalılar olarak hep birlikte kalkındıracağız. Bizim yönetim anlayışımızda herkes bir ferttir ve herkesin fikri çok önemlidir. Mudanya’yı ilçede yaşayan vatandaşa danışmadan yönetmemiz mümkün değil. Tüm paydaşları içine alan bir yönetim tarzı benimseyeceğiz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X