CHP Mudanya Aday Adayı Erdal Aktuğ; ‘Mudanya’da yönetim anlayışı değişmeli’

Mudanya’da değişim için, sorunları çözecek projelerle yola çıktığını belirten CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Aktuğ, “Mudanya’da yönetim anlayışı değişmeli. Problemleri biliyorum. Kentin faydası için siyasi kimlik gözetmeksizin her yerde var olabilen bir yönetim anlayışı benimseyeceğim” dedi.

CHP Mudanya Aday Adayı Erdal Aktuğ; ‘Mudanya’da yönetim anlayışı değişmeli’

Ulaş GİRGİN / Melis EVCİMEN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Aktuğ, Olay Medya’yı ziyaret ederek, hedeflediği projeler ve hayata geçirmeyi planladığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ziyarette; Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ve yöneticilerle bir araya gelen Aktuğ, ilçenin sorunlarını bildiğini ve çözüm yolu olan projelerle yola çıktığını söyledi.

25-30 yıldır kent adına çalışmalar yürüttüğünü, Mudanya ile ilgili belediyede aktif görev aldığını ve Mudanya Belediyesi’nde meclis üyeliği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ise grup sözcülüğü yaptığını belirten Aktuğ, “5 kasımdan sonra patide gerçekleşen değişim ve dönüşüm beni heyecanlandırdı, umutlandırdı. Ardından da umudum Mudanya’ya evrildi. Yaklaşık 20 yıldır Mudanya’da oturuyorum. Mudanya’nın her semtindeki problemleri biliyorum ve doğru çözümlerle, yeni projeler üreterek ilçede fark yaratabileceğime inanıyorum” diye konuştu.

Erdal Aktuğ, olay.com.tr’nin yayınında Melis Evcimen’in sorularını yanıtladı…

“YAPILACAK ÇOK İŞ VAR”…

Mudanyada yapılacak çok iş olduğunu vurgulayan Aktuğ, “Bunların bir kısmını Hayri başkanım yapmaya çalıştı, bir kısmını da bitirdi. Bunların yanında ulaşım, otoparklanma, belediye hizmet binası, kültür alanları, dernekler yerleşkesi, deniz ve tarihin gün yüzüne çıkarılması, yat limanlarının aktif hale getirilmesi gibi birçok alanda yeni projelerimiz var. Tek başımıza gücümüzün yetmeyeceği majör projeleri de Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıklarla birlikte gerçekleştireceğiz. Mudanya’da yönetim anlayışı değişmeli. Göreve geldiğimizde Mudanya’nın faydasına hareket edip Büyükşehir Belediyesi’nin her toplantısını izleyen, her kurumla ilişkileri sıkı tutan ve onlarla Mudanya için masaya oturabilen, kentin faydası için siyasi kimlik gözetmeksizin her yerde var olabilen bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İLÇENİN DOĞUSUNA KENT MEYDANI…

Mudanya’nın ulaşımda rahatlama ve yayalaşma hedefi doğrultusunda bir teknik analize ihtiyacı olduğunun altını çizen Aktuğ, “Kaç araç Mudanya’ya giriyor, kaçı transit geçiyor, kaç araç ticari ve kaç araç işi dışında geliyor? Bunların analizini yapmaya ihtiyacımız var. Bu analiz sonrası ilçe doğru amaçlar doğrultusunda alternatif yollarla bölünmeli. Bu alandaki çalışmalarımızı özellikle ulaşım mühendisleriyle birlikte doğru planlama sonrasında gerçekleştireceğiz. Ayrıca Belediye Binası, Hükümet Binası, tapu ve Adelet Sarayı’nı trafiği rahatlatmak ve yayalaşmaya katkı yapmak adına, kentin doğusunda oluşturucağımız kent meydanında inşa etmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Bir de sahil şeridinin yakınında otopark olarak kullanılan yerde kültür merkezi işlevinde, vatandaşların kaliteli vakit geçireceği bir sosyal alan inşa etmeyi hedefliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X