CHP reklamına TRT ambargosu

CHP’nin seçim kampanyası için hazırlanan “Milletçe Alkışlıyoruz” reklamını TRT’nin yayınlamamasına tepki büyük…

CHP reklamına TRT ambargosu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “TRT yöneticileri, TRT’nin sahibinin sesi olması konusunda kararlılarsa unutmasınlar ki TRT’nin asıl sahibi millettir. Milletçe alkışlamaya devam edeceğiz” dedi. Yazılı bir açıklama yapan Tezcan, şunları kaydetti: 

“TRT, partimizin, ‘Milletçe alkışlıyoruz’ reklamını yayımlamama kararı alarak yeni bir skandala imza atmıştır. Din, bayrak gibi simgelerin propaganda da kullanılması yasakken bu simgeleri kullanan AKP reklamlarını yayımlayan TRT’nin aldığı bu karar hukuk dışıdır. TRT, her zamanki gibi iktidar yardakçılığına soyunmaktadır. Tüm demokratik ülkelerde vatandaşın vergileriyle finanse edilen devlet televizyonlarının temel amacı, yayın eşitliğini sağlamaktır. Görülen o ki TRT yetkilileri, yandaşlıkta sınır tanımamaktadır. TRT yöneticileri, kamu görevini kötüye kullanarak suç işlemektedir. Bütün hukuki işlemler için çalışmalarımızı başlattık.” 

İŞTE TRT’NİN GEREKÇESİ 

CHP’nin reklam filmini yayınlamama kararı alan TRT yetkilileri, bu kararı bir yazıyla gerekçelendirerek, partiye bildirdi.

Açıklamayı Twitter’dan paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, “TRT’nin ambargo gerekçesi; ‘CHP filmi iktidarı eleştiriyor’ şeklinde özetlenmiş. Bu bir siyasi mizah örneğidir. Demokraside muhalefet iktidar partisini hedef almadan nasıl siyaset yapacak? Önerilere açığım’ diyerek, karara tepki gösterdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X