CHP sağlığı masaya yatırdı

Bursa Sağlık Çalıştayı’nda bir araya gelen CHP Sağlık Komisyonu ile Ege ve Marmara Tabip Odaları sağlık sisteminde yeni bir yapılanmaya gidilmesinin gerekli olduğunu açıkladı.

CHP sağlığı masaya yatırdı

Bursa Sağlık Çalıştayı’nda Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında bugüne dek gerçekleşen uygulamaların sonuçları masaya yatırıldı. 

Katılımcıların sorunları tek tek ele aldığı ve bunların çözümlerine ilişkin neler yapılabileceğinin konuşulduğu çalıştayda dünyada hiçbir sağlık sisteminin memnuniyet kavramıyla ölçülemeyeceğinin altı çizildi. 

Sağlık sisteminin iyi ve sağlıklı olabilmesi için erişilebilirlik, hakkaniyet ve kalite göstergeleri gibi unsurlarla ölçülmesi gerektiği değerlendirildi. Sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunların ve halka sunulan sağlık hizmetindeki aksamaların giderilmesine yönelik Türk Tabipler Birliği’nin çalışmaları dile getirilerek yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldı.

Bursa Sağlık Çalıştayı’nın organizasyonunu üstlenen CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil sorunların öncelikle diyalogla çözülmesi gerektiğine inandıklarını belirterek, “Sağlık alanındaki sorunları ve bunlara ilişkin çözümleri birlikte ele alarak elde ettiğimiz neticeleri Sağlık Bakanı’na ileteceğiz. İlkini Bursa’da Ege ve Marmara Tabip Odaları ile düzenlediğimiz bu çalıştayın devamı gelecek. Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu ile İstanbul çalıştaylarını takvimimize aldık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X