CHP, tüm yurtdışı programlarını iptal etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, Almanya ve Hollanda ile yaşanan sorunlar nedeniyle referandum sürecinde yurt dışında miting yapmayacaklarını bildirdi.

CHP, tüm yurtdışı programlarını iptal etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, halk oylaması sürecinde parti olarak yurt dışında miting yapmayacaklarını açıkladı.

 

Bingöl, Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etmesine tepki gösterdi.

 

CHP olarak başından beri Türk bakanlara yönelik bu davranışları kabul etmediklerini dile getirdiklerini ifade eden Bingöl, “Türkiye’nin böyle bir davranışı hakketmediğini her fırsatta belirttik. Her düşünce özgürce ifade edilebilmeli. Hele hele uluslararası krize dönüşebilecek bu tür yaklaşımlar hiçbir şekilde kabul edilemez.” dedi.

 

Her seçim döneminde olduğu gibi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun halk oylamasına yönelik yurt dışı ziyaretlerinin de planlandığını aktaran Bingöl, bu ziyaretlerin Almanya ile yaşanan sorunlar nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

 

“CHP olarak referandum süresince yurt dışında miting yapmayacağız.” diye konuşan Bingöl ayrıca, CHP milletvekillerinin daha önce yurt dışında yapmayı planladıkları çalışmaları da iptal etmeye başladığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X