CHP ve MHP de tek ses: Ahlaksız teklif

Partiye değil milletvekillerine bakanlık teklifinde bulunacağını açıklayan Başbakan Ahmet Davutğlu’na CHP de, MHP de tepki gösterdi.

CHP ve MHP de tek ses: Ahlaksız teklif

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, NTV’de konuyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, ‘Güneş Motel tarzı ahlaksız tekliflerle Başbakan’ın uğraşması doğru değildir. Seçim hükümetinde yer alıp almama, bu irade siyasi partiler tarafından ortaya konur. MHP’de böyle bir iradeyle oluşabilecek ahlaksız teklife evet diyebilecek kimse olmayacaktır. Oydan başka bir şey yok. Dertleri oy almak, oy devşirmek. Biz memleket peşindeyiz, onlar koltuk peşinde’ diye konuştu.

CHP’li Manisa Milletvekili Özgür Özel de yine aynı kanalda konuk olduğu programda Davutoğlu’nun CHP ve MHP’den milletvekillerine bakanlık teklifi götüreceğini açıklamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘Milletvekillerine teklif yapılmasını biz ahlaksız bir teklif olarak değerlendiriyoruz. CHP katılmayacak, çünkü bir darbe ile karşı karşıya. 45 günlük sürenin 39’ncu günü, gitti cumhurbaşkanına görevi iade etti. O altı günlük sürede, ülkenin dört bir yanında anaların yüreğine ateş düşüyorsak, 13 yıl esen rüzgarı bile darbe girişimi olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı tarafından sivil darbe yapıldı. Elinde devletin tepesinde olmanın gücü olduğu için bu sivil darbedir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X