CHP ve MHP’den Gemport hisselerinin satışına tepki

Gemlik Belediyesi’nin Gemport limanındaki hisselerinin satışına CHP ve MHP’den tepki geldi. Ortak basın toplantısı düzenleyen CHP ve MHP İl ve Gemlik İlçe Başkanları, kamu kaynağı kaybının olduğunu öne sürdüler.

CHP ve MHP’den Gemport hisselerinin satışına tepki

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan, “Gemlik Belediyesi, Gemport Limanı’ndaki 13.39’luk hissesini, ilk ihalede tek bir katılımcıya, doğru rekabet koşulları oluşmadan sattı. 

Gemport’un 650 dönümüne yakın arazisi bulunuyor. Bunun yüzde 13,39’u yani yaklaşık 85 dönümü belediyenin. Arsa dönüm fiyatının 1 milyon lira olduğunu kabul edersek, sadece arsa değeri olarak hisselerimizin karşılığı 85 milyon lira etmektedir. 2014-2015 yılı net karları ile 2016 yılı tahmini net kar toplamı 265 milyon 450 bin 707 lira olan şirketin yüzde 13,39’luk hissemize oranı 35 milyon 543 bin 850 liraya tekabül etmektedir. Sadece arsa değeri ile 3 yıllık dağıtılmamış kar paylarımızın toplamı 120 milyon lira yapmaktadır. Eğer bu ihaleyi 1 Ocak 2017’de yapmış olsalar şirketin 1 yıllık karından daha istifade etmiş olacaklar” diye konuştu.

MHP’NİN AÇIKLAMASI

Gemlik Belediyesi’nin limandaki yüzde 13,39 oranındaki hisselerinin satış sürecinin, Gemport A.Ş’nin 170 milyon dolarlık sermaye artış talebiyle başladığını ifade eden MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu da, “Sermaye artırımına ihtiyaç duyulan asıl gerçekçi rakamın 77 milyon lira olduğu bu rakamın yüzde 13,39’luk kısmının yaklaşık 10 milyon lira rakama tekabül ettiği ve bu tutarın peşin kalan üçte dördünün iki sene içinde ödenebileceği, bu iki senede ödenecek kalan kısmın şirketin ilgili yıllarda elde edeceği karlardan da karşılanabileceği görülmüştür” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X