CHP’de 30 bin kişi ‘online’ üye oldu

CHP’nin 8 Temmuz 2014’te başlattığı uygulamayla bugüne kadar 30 bin kişi internet üzerinden parti üyesi yapıldı.

CHP’de 30 bin kişi ‘online’ üye oldu

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, “http://uyelik.chp.org.tr” adresinden Temmuz 2014’te hizmete açılan “CHP online üyelik sistemi” partililerden yoğun ilgi görüyor.

 

Online üyelik sisteminden bugüne kadar 67 bin 558 kişi başvuru yaptı. Bu kişilerden durumu uygun olan 29 bin 474 kişi asıl üye olarak üye kütüğüne kaydedildi.

 

Üyelik işlemleri devam eden 3 bin 117 kişi ile üyelik süreçleri bu aşamada uygun olmayan 34 bin 967 kişinin işlemlerinin ise devam ettiği bildirildi.

 

Parti, internet üzerinden yapılan başvuruları “Genel Merkez Üye Yazım Birimi” tarafından değerlendirilmeye alıyor.

 

Değerlendirme süreci boyunca başvuruların, Yargıtay kontrolü, eğer varsa CHP geçmişi, mobil aidat ödeme uygunluk durumu, girilen kişisel bilgilerin doğruluğu, eklenen fotoğrafın uygunluğu ve herhangi bir siyasi partiye üye olmaya uygunluk durumları kontrolden geçiyor.

 

Üye olmaya engel bir durum bulunmuyorsa içinde üye kimlik kartı, CHP flaması, parti tüzüğü, rozeti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kişiye özel kaleme aldığı tebrik mektubunun bulunduğu üyelik paketi adrese gönderiliyor.

 

Toplam üye sayısı

 

CHP’nin 2 Kasım 2016 itibarıyla parti kütüğüne kayıtlı 1 milyon 217 bin 706 asıl üyesi bulunuyor.

 

Üyelerin 379 bin 587’sini kadınların oluşurken, 1986 doğumlu olanlar temel alınmak kaydıyla 123 bin 191 kişi “genç üye” bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X