CHP’de Afyonkarahisar gerilimi

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın dün yaptığı bir açıklama ana muhalefet partisinde tartışmaya yol açtı. Köksal, “Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak.” dedi. Bu açıklamalara CHP Genel Başkanı Özgür Özel “dil sürçmesi” derken Köksal ise “Sözlerimin arkasındayım.” yanıtını verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Biz insan ayırt etmeyiz. Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak.” diyerek Köksal’a sert tepki gösterdi.

CHP’de Afyonkarahisar gerilimi

Yerel seçime sayılı günler kala CHP’de Afyonkarahisar tartışması yaşanıyor.

CHP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Afyonkarahisar belediye başkan adayı Burcu Köksal’ın “Seçildiğim takdirde belediyenin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak.” dedi.

Köksal’ın sözleriyle ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Uşak’ta açıklama geldi.

“Burcu Başkan’dan selam getirdim. Afyonkarahisar’da konuşurken ‘Belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız’ diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu.” diyen Özel, “Afyonkarahisar Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşaklılara, tüm Afyonkarahisarlılara açıktır.” diye konuştu.

KÖKSAL: AÇIK VE NET

Özel’in bu ifadelerine rağmen Köksal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sözlerimin arkasındayım.” diyerek “Açık ve net, Afyonkarahisar’ı DEM’lilerle ve Hüda-Par’lılarla yönetmeyeceğim…” ifadesini kullandı.

İMAMOĞLU: YA KENDİNE İŞ BULACAK YA DA BAŞKA PARTİ BULACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da tartışmaya katıldı.

İmamoğlu, sert sözlerle Köksal’ı hedef alırken “Kendine başka bir iş ya da başka parti bulacak. Biz insan ayırt etmeyiz.” dedi.

ÖZEL: SÖZ VERECEKLER

Özel, konuyla ilgili ikinci açıklamasını da Kütahya’da yaptı.

CHP lideri, “Belediyelerimizin kapısın herkese açık olacak ve başkanlarımız bunun için söz verecekler.” değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X