CHP’de delege seçimleri sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Örgütü’nde 15 Ağustos’ta başlayan delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. 6 Eylül’e kadar tamamlanması hedeflenen seçimlerde, 3 bin 550 ilçe kongre delegesi, 9 bin 596 da ön seçim delegesi belirlenecek.

CHP’de delege seçimleri sürüyor

AYKUT GÜNGÖR

 

CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, startını verdikleri kongre sürecinin olası erken seçim durumuna göre MYK kararıyla ertelenebileceğini belirterek, partililere delege seçimlerinde demokratik haklarını kullanmaları çağrısında bulundu. Delege seçimlerinin önemli olduğunu belirten Yıldız, kimsenin baskı altında kalmaması ya da alınmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Seçimlerde belirlenecek normal delegelerin ilçe yönetim kurullarının belirleneceği kongrelerde oy kullanacağını belirten Yıldız, “Ön seçim delegelerinin durumu farklı. Merkez kararıyla ön seçim delegeleri de belirleniyor. Ancak ön seçimde sadece bu delegeler oy kullanmıyor. 2010 yılındaki tüzük değişikliği ile 58. maddede ‘bütün üyelerin katılımıyla ön seçim yapılır’ ibaresi yer alıyor. Olası ön seçimde yine tüm üyeler oy kullanacak. Ön seçim delegeleri ise MYK’nın milletvekili ya da belediye meclis üyesi adaylarını belirlemede aday yoklaması kararı alması durumunda devreye giriyorlar. Ancak aday yoklaması da bizim partimizde çok fazla tercih edilen bir yöntem değil” diye konuştu. 

 

Kongre süreciyle ilgili olarak da bilgi veren Yıldız, “6 Eylül’de delege seçimleri tamamlanacak. Ekim ayında ilçe kongreleri ve kasım ayında da il kongreleri tamamlanmış olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X