CHP’de ilk başkan adayı belli oldu!

CHP’li Umut Oran, 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkan tablonun ardından olağanüstü kurultay düzenlenmesi gerektiğini söyleyerek, genel başkanlığa aday olduğunu belirtti.

CHP’de ilk başkan adayı belli oldu!

Eski CHP Milletvekili Umut Oran, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi’nde ortaya çıkan tablonun ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı toplayarak, acilen güvenoyu tazelemesi gerektiğini bildirdi.

Oran, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım seçiminin, CHP de dahil olmak üzere, muhalefet partilerinin başarısızlığıyla sonuçlandığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başarının tek ölçütü iktidara gelmektir” ifadelerini anımsatan Oran, “CHP iktidar olamadıysa ortadaki tek gerçek başarısızlıktır. Bu anlamda, CHP’nin hiçbir yöneticisi ‘yüzde 24,9’dan yüzde 25,3’e yükseldik’ deme hakkına sahip değildir. CHP, 2011 seçimlerinde zaten yüzde 25,94’e ulaşmış, 135 milletvekili çıkarmış bir partidir” görüşünü savundu.

CHP’nin son 5 yılda yapılan 6 seçimde “anlamlı bir oy artışı” sağlayamadığına dikkati çeken Oran, CHP seçmeninin, örgütlerinin üzerine düşeni yaptığını, buna rağmen iktidar yüzü görülmüyorsa, sorumlunun CHP yönetimi olduğunu ileri sürdü.

Umut Oran, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu tablo karşısında Sayın Genel Başkan hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplamalı ve acilen güvenoyu tazelemelidir. Olağanüstü kurultay için hukuki ve siyasi gerekçeler mevcuttur. CHP’nin olağan kurultayı bekleyerek bir günü dahi kaybetme lüksü yoktur. Siyasi Partiler Yasası uyarınca 2 yılda bir kurultayın yapılması gerekmektedir, tanınmış olan bir yıllık erteleme süresi dahi geçilmiştir. 3,5 yıldır olağan kurultayını yapmamış bir CHP yönetiminin meşruiyetinin tartışılmasına yol açılmamalıdır. ‘Zaten olağan kurultayı yapacağız’ deme kolaycılığına düşmek, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkanlığa getirmiş olan ‘mevcut kurultay delegelerine güvenmiyorum’ demekle eş anlamlıdır. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir.”

CHP’nin çaresiz ve alternatifsiz olmadığını vurgulayan Oran, “Tüm CHP’lilere sesleniyorum, gelin değişimi, dönüşümü beraber gerçekleştirelim. CHP umutsuz ve çözümsüz değildir. CHP’nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X