CHP’de kurultay tartışmaları

CHP’de olağanüstü kurultay çağrısı yapanlar, delege yapısının değişmesini istemiyor.

CHP’de kurultay tartışmaları

Genel seçim nedeniyle ertelenen kurultay takviminin yeniden işlemeye başladığı CHP’de, il ve ilçe kongrelerinin 2016 Ocak ayında tamamlanması, ocak sonu veya şubat başında ise 35. Olağan Kurultay’ın yapılması planlanıyor. 

Seçim sonuçlarından memnun olmayan bazı partililer ise süreç beklenmeden seçimli olağanüstü kurultayın yapılmasını istiyor. CHP yönetimi, olağan kurultayın yapılmasından yana tavır ortaya koyuyor ve olağanüstü kurultay çağrılarını “gerçekçi” görmüyor.

Seçimli olağanüstü kurultayın bir an önce toplanmasını savunan partililer, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin genel başkanlığa aday olduğu 18. Olağanüstü Kurultay’daki delege yapısıyla “değişimin” yakalanabileceğine inanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son olağanüstü kurultayda 944 delegenin imzasıyla aday olmasına karşın 740 oy alması, “delegelerin aynı durumda daha farklı tercihte bulunabileceği” şeklinde yorumlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X