CHP’de kurultay tartışmaları

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi sonrası olağanüstü kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP’de, bugüne kadar 34’ü olağan, 18’i de olağanüstü olmak üzere 52 kurultay gerçekleştirildi.

CHP’de kurultay tartışmaları

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, CHP’de genel seçim nedeniyle ertelenen kurultay takvimi yeniden başlıyor. 

İl ve ilçe kongrelerini önümüzdeki yıl ocak ayı içerisinde tamamlamayı planlayan parti, ocak sonu veya şubat ayı başında 35. Olağan Kurultayı’nı yapmaya hazırlanıyor. 

CHP içerisinde seçim sonuçlarını beğenmeyen bazı isimler ise süreç beklenmeden seçimli olağanüstü kurultayın yapılmasını istiyor. 

Kılıçdaroğlu, 33. Olağan Kurultay’da seçilmişti 

Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs 2010’da gerçekleştirilen 33. Olağan Kurultay’da Genel Başkan seçilmişti. CHP Lideri döneminde, 3’ü olağanüstü, biri de olağan olmak üzere 4 kurultay yapıldı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yapılan 18. Olağanüstü Kurultay’da Kılıçdaroğlu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarışmış ve seçimi kazanmıştı.

22 ayda bir kurultay

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi, aynı zamanda CHP’nin de ilk kongresi (4-11 Eylül 1919) olarak kabul ediliyor. Buna göre, 96 yılda 52 olağan ve olağanüstü kurultay yapıldı. Partide yaklaşık 22 ayda bir olağan veya olağanüstü kurultay gerçekleştiriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X