CHP’de yarış kızıştı

CHP’nin 27 Aralık’ta yapacağı il kongresi öncesi Prof Dr. Hasan Ertürk adaylığını resmen açıklarken, Zafer Yıldız ile Şadi Özdemir de aday olduklarını söyledi.

CHP’de yarış kızıştı

SEYİT GÜNDOĞAN 

CHP’nin 27 Aralık’ta gerçekleştireceği il kongresi öncesinde başkan adayları ortaya çıkmaya başladı. Prof. Dr. Hasan Ertürk, dün İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklarken, mevcut il başkanı Zafer Yıldız ile milletvekili adayı Şadi Özdemir’in de adaylıklarını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.  

CHP İl Başkanlığı’nda dün düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Hasan Ertürk, ayırım gözetmeksizin, birikte çalışmak ve projeleri ile CHP’ye katkı yapmak isteyen tüm üyelerle birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirterek, “Hedefimiz 2019 seçimlerinde CHP’yi Bursa’da birinci parti yapmaktır” diye konuştu.   

Mevcut İl Başkanı Zafer Yıldız da, adaylığını önümüzdeki günlerde düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak. Yıldız, oldukça derin sorunlar yaşayan Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı olduğunu belirterek, CHP’nin daha toparlanmış, daha güçlü, ülkenin sorunlarını kendi sorunu oarak gören bir anlayışla yönetilmesi gerektiğini vurguladı. CHP’nin dağılmaya değil, birleşmeye ihtiyacı olduğunun altını çizen Yıldız, “Umarım güzel bir yarış olur. Kim başkan olarak çıkarsa bu sorunları çözecek bir anlayışta olacaktır. Bu süreci bu anlamda çok önemsiyorum. Bu görevi bir onur ve toplum hizmeti olarak olarak görüyorum. Bunun için adayım” dedi.  

KAPSAYICI SİYASET YAPACAĞIZ

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı Şadi Özdemir de, adaylığını önümüzdeki günlerde açıklayacak. Özdemir,  Türkiye’de çok ciddi bir ötekileştirme yaşandığına dikkat çekerek, kapsayıcı siyaset anlayışının yeniden harekete geçmesi, daha dinamik bir çalışma örgütlemek için aday olduğunu kaydetti. Parti içindeki çalışma biçimlerinin değişmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Hem yerelde, hem genelde birlik ve bütünlüğe ihtiyacımız var. Bu konulardaki bilgimiz, fikir ve önerilerimizle partiye katkı koymak istiyoruz. Bu yüzden adayım. Adı geçen isimler de gerçekten çok değerli ve deneyimli arkadaşlar. Yeni süreçte örgütlenmeyi daha da derinleştirmek gerekiyor. Partideki çatışma ortamını ortadan kaldırarak barış ve bütünlük sağlayacağız. Seçmenle buluşacak politikalar üreteceğiz. Sahaya çıkacağız ve onlarla beraber hareket edeceğiz” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X