CHP’de Yıldız da adaylığını açıkladı

CHP’nin yaklaşan il kongresi öncesinde, Prof. Dr. Hasan Ertürk’ün ardından mevcut İl Başkanı Zafer Yıldız da göreve yeniden talip olduğunu açıkladı.

CHP’de Yıldız da adaylığını açıkladı

AYKUT GÜNGÖR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 27 Aralık’ta yapılacak İl Kongresi öncesinde il başkan adayları kamuoyunun karşısına çıkıyor. Prof. Dr. Hasan Ertürk’ün ardından, mevcut İl Başkanı Zafer Yıldız da göreve yeniden talip olduğunu açıkladı.

CHP Bursa milletvekilleri, bazı ilçe başkanları ve partililerin katıldığı basın toplantısında adaylığıın açıklayan Yıldız,  CHP’de seçimlerin her zaman demokratik yollarla gerçekleştiğini belirterek, “İl kongremiz de bu şekilde olacaktır. Kim kazanırsa kazansın partiyi ayrıştırmak isteyenlere örgütümüz asla izin vermez.  Şayet ben yeniden başkan seçilemezsem partimin bir üyesi olarak CHP’ye hizmet etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

İKİ REHBERİM OLDU

İl başkanlığı döneminde iki genel bir de ön seçim geçirdiklerini kaydeden Yıldız, “Bu dönem boyunca bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirmeye uğraş verdim. Görevim boyunca iki önemli rehberimiz vardı. Biri ülke edindiğimiz evrensel değerler, diğeri parti tüzüğümüzün ön gördüğü siyasal yaşam anlayışı ve çalışma ilkeleridir. Türkiye şu anda, en çok kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, ayrıştırmadığı, birlik ve beraberliğin gücünü hissettiği ve her kesin kendini güvende hissedeceği bir tablonun özlemini çekiyor” dedi.

SÖZ DEĞİL EYLEM İNSANI

Yıldız, siyaset yapanların  her zaman vaatlerde bulunduğunu da dile getirerek, ‘İl başkanlığı yaptığım bir yıl siyaset açısından çok kısa bir zaman dilimi de olsa yapamayacağımız hiç bir şeyin sözünü vermedik.  Göreve talip olacağımız gelecek süre içerisinde de farklı olmayacağız.  Hatta delegelerimizin bizi güçlendirecek oyları sayesinde birlik ve beraberliğimiz bizi daha da inançlı kararlı kılacak.  Her zamanki gibi söz değil, eylem insanı olacağımız dan kimsenin şüphesi olmasın’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X