CHP’den AK Parti’ye afiş tepkisi

CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, partilerin belirlenen yerler dışında afişleme ve bayraklama yapmalarının Yüksek Seçim Kurulu tarafından yasaklanmasına rağmen iktidar partisini bu kurala uymamakla suçladı.

CHP’den AK Parti’ye afiş tepkisi

HALİL ÖZÇOBAN

 

Merinos Kavşağı’nda partililerin katılımıyla açıklamalarda bulunan Yıldız, “2 gün sonra (yarın) sandık başına gideceğiz. İktidar partisi, sandığa gömülmenin korkusundan olsa gerek, yasalara aykırı davranmakta, dün olduğu gibi bugün de ısrarlı davranıyor” dedi. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun 23 Şubat tarihli 236 sayılı gereğince, partilerin belirlenen yerler dışında afişleme ve bayraklama yapmalarının yasak olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Vali Münir Karaloğlu’nun başkanlığında 16 Nisan tarihinde yaptığımız toplantında, ‘Propaganda faaliyetlerine ilişkin Temel Esaslar’ görüşülerek, karara bağlandı. İl Başkanları olarak her birimiz, yasaları içeren 19 maddelik bu karara imza attık. Ne var ki, bu yasağı delen öncelikle iktidar partisi bizzat kendisi olmuştur” diye konuştu.

Açıklama yapacaklarına ilişkin yaptıkları duyuru sonrasında iktidar partisinin bat-çık ve direklerde asılı parti afişleri ve bayrakları apar topar topladığını söyleyen Yıldız, “Halen direklerde asılı afişlerin bulunuyor. Konu ile ilgili il ve ilçe seçim kuruluna ilgililer hakkında yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulunduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X