CHP’den ‘Dağ’ açılımı

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu’u sonuçlarını referans alan AK Parti ve CHP yeni stratejilerini ‘karşı taraf’ olarak tanımladıkları yüzde 50’lik kesimden oy almak üzerine inşa ediyorlar. Bunun için AK Parti son referandumda ‘hayır’ oyu verenleri,

CHP’den ‘Dağ’ açılımı

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz da bugünkü köşesinde CHP’nin bu yöndeki çabasıyla ilgili bir programa yer veriyor.

Kılıçdaroğlu programı sürprizi: Önce İnegöl, sonra Orhaneli

 

Sabah… Paçacı Hüsnü’nün lezzeti tarif edilmez kelle paçasına ikinci kaşığı sallamıştık ki CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın arkadaşlarıyla geldi.

Bir yandan çorbaları kaşıkladık, bir yandan siyaseti konuştuk.

Sohbette…

Dikkatlerin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yeni Başkan seçimine odaklandığı perşembe günü için CHP’nin yaptığı özel programı anlattı.

Dedi ki:

 “Kılıçdaroğlu’nun 2 Kasım Perşembe günü İnegöl’e geleceğini öğrenince hemen kendisini ziyaret ettim ve dağ yöresine bugüne kadar hiç gitmediğini anımsatıp ‘Sizi memleketim Orhaneli’nde ağırlamak istiyoruz’ dedim.”

Kolay ikna olup olmadığını sorduğumuzda şunu söyledi:

“Orhaneli’ne ilk kez bir CHP Genel Başkanı gelecek. Bunu kendisine söyledim. Ayrıca dağ yöresinde oy sıkıntımız olduğunu anlattım.”

Şunu vurguladı:

“Yörede yaşayan nüfusun daha fazlasının kent merkezinde olduğunu, dolayısıyla merkezin de etkileneceğini ve yararlı olacağını söyledim.”

Kararı da aktardı:

“Sayın Genel Başkanımız hiç itiraz etmedi ve İnegöl’den sonra Orhaneli’ne geçeceğini söyledi. Şimdi program buna göre yapılıyor.”

Şu bilgiyi de ekledi:

Yazının tamamı için tıklayın…  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X