CHP’den İsrail’e tepki

Filistin’de yaşanan olaylara ilişkin İsrail’e yönelik tepkiler sürüyor. CHP Bursa İl Başkanlığı da yaşanan Filistin’deki trajedi karşısında tepkisini ortaya koydu.

CHP’den İsrail’e tepki

DERYA DEMİR

Kent Meydanı’nda çok sayıda partilinin de katılım gösterdiği organizasyonda konuşan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Filistin’de yaşananların büyük bir katliam ve insanlık dramı olduğunu ifade etti. 

Akkuş, saldırıyı lanetlediklerinin altını çizerek, “Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorunun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır” diye konuştu. 

İsrail ve ABD’nin yanlış politikalarına karşı atılan adımların somut bir sonuç doğurmadığını belirten Akkuş, “AK Parti’nin yıllardır uyguladığı politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisi olmamaktadır.  CHP tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durmuştur” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X