CHP’den istifa etti

CHP’nin 2014 yılında MHP’den transfer ederek Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptığı Mansvur Yavaş, 2 yılı doldurmadan CHP’den istifa etti.

CHP’den istifa etti

2014 yerel seçimlerinde çok az farkla başkanlık yarışını kaybeden Mansur Yavaş, CHP’den istifa dilekçesini hem CHP Genel Merkezi’ne, hem de parti üyeliğinin resmen düşürülmesi için Yargıtay’a gönderdi.

MHP kökenli olan, daha önce MHP’de 2 dönem Ankara-Beypazarı ilçe belediye başkanlığı görevinde bulunan Yavaş, 2009 yerel seçimlerinde ise MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçilememişti. Şansını 2014 yerel seçimlerinde bu kez CHP’den deneyen Yavaş’ın az farkla seçimi kaybettiği açıklanmış, Yavaş ve ekibinin Yüksek Seçim Kurulu’na yaptıkları itiraz başvuruları da sonuç vermemişti. Mansur Yavaş, seçim sonrasında, özellikle YSK’ya başvuru aşamasında CHP tarafından yeterince destek görmediğini yakın çevresiyle paylaşmış, rahatsızlıklarını dile getirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X