CHP’den Kamu-Sen’e ziyaret

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği ile bağlı şubeleri ziyaret etti. Darbe girişiminin ardından kamuda yaşanan gelişmelerin ve Bursa eğitiminin masaya yatırıldığı ziyarette, devlet kurumlarına personel al

CHP’den Kamu-Sen’e ziyaret

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Ziyarette ilk sözü alan Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, 15 Temmuz’da yaşanan hain kalkışmanın ardından Yenikapı’da oluşturulan ruhun, Bursa’ya gelmediğini savunarak, “Adalet ve liyakat ilkeleri yok sayılıyor. Bu nedenle Bursa’daki cadılar Yenikapı ruhunun gelmesini istemiyor” diye konuştu.Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi tarafından kamuda gerçekleştirilen ’15 Temmuz kamu görevlilerini vurdu’ konulu anket sonuçlarını da paylaşan Türkoğlu, her 10 çalışanın 9’unun mesai arkadaşının açığa alındığını ya da ihraç edildiğini kaydederek, açığa alma ve ihraçlarda adalet olmadığını, memurun örgüt yapılanmasının tamamen yok edileceğine inanmadığını belirtti. Türkoğlu, “Memurlar korku ve endişe içinde. Bu sonuçların ardından artık OHAL değil normalleşme istiyoruz” dedi.

 

TÜRKOĞLU’NUN MÜCADELESİNİ TAKDİR EDİYORUZ

 

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir ise, her zaman ısrarla kışlaya, okula, camiye ve adalete siyaset bulaştırılmamasını savunduklarını kaydederek, “Demokrasilerin vazgeçilmesi olan örgütlü topluma karşı ciddi bir sindirme ve korkutma operasyonu ile karşı karşıyayız. Kamu tam anlamıyla iktidarın baskısına ve karolaşmasına açık hale gelmiştir. Özellikle Bursa’da milli eğitimde yaşananlar pes dedirtmiştir. Kamuda hala liyakat sistemi yerine torpil sistemi geçerlidir. Bu anlamda örgütlü mücadele büyük önem taşıyor. Türkiye Kamu-Sen’in ve Selçuk Türkoğlu’nun göterdiği mücadeleyi çok takdir ediyoruz ve demokrasi, hukukun üstünlüğü ve şeffaflık için her platformda sizlerle birlikte olacağız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X