CHP’den ‘Katar’ çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar’a yönelik ablukayı değerlendirirken, ‘Bizim bu konuda hükümete önerilerimiz var. Birinci öneri: Katar İhvan’a desteğini kesmeli, bu konuda İhvan’ı destekleyecek siyasetten AKP uzak durmalı’ dedi.

CHP’den ‘Katar’ çıkışı

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Katar krizine de değindi. CHP lideri şunları kaydetti:

‘Suudi Arabistan dahil 7 ülke Katar’ı teröre destek vermekle suçladılar. İslam dünyasının geldiği noktaya bakın. Barış ayında İslam dünyasının düştüğü duruma bakın. Hepimizin bunlardan ders çıkarması lazım. Karışılan Ortadoğu’da akan kanlardan hepimizin ders çıkarması lazım. Eğer siz siyaseti etnik ve dini siyaset üzerinden yaparsanız acıyı önleyemezsiniz. Bizim bu konuda hükümete önerilerimiz var. Birinci öneri: Katar İhvan’a desteğini kesmeli, bu konuda İhvan’ı destekleyecek siyasetten AKP uzak durmalı.

RABİA’DAN VAZGEÇİN

Müslüman kardeşleri destekliyor başta AKP’nin genel başkanı. Bu çok tehlikedir. Aynı şekilde Rabia simgesinden de vazgeçmelidir. Siz gitmişsiniz Müslüman dünyanın terör örgütü olarak gördüğü ihvanın simgesini AKP’nin işareti olarak yapıyorsunuz. Hani bunun yerlisi, hani bunun millisi.

Bir terör örgütünün dört parmağını kendinize simge yaptınız. Akıl alır gibi değil. İkincisi yemendeki kirli, savaş hızla sonlandırılmalı. Üçüncüsü, Türkiye Suudi Arabistan ve katar arasında tarafsız olmalıdır taraf olmak soruna taraf olmaktır. Ama tarafsızlığınızı korursanız çözümün parçası olursunuz.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X