CHP’den Meclis’e 5 tekliflik paket

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ‘parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi’ başlığıyla hazırladıkları 5 kanun teklifinin referandumdan önce yasalaştırılması çağrısında bulundu.

CHP’den Meclis’e 5 tekliflik paket

Özel, Meclisin bu ayın ortasına kadar çalışacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinin imzasıyla geçen hafta TBMM Başkanlığına bir paket sunduklarını belirten Özel, pakette seçim kanunu, siyasi ahlaksızlıkla mücadele, siyasi etik gibi düzenlemelerin de olduğu 5 yasa teklifi bulunduğunu bildirdi. Özel, tekliflerinde 440 milletvekilinin tamamının bölgelerden ön seçimle belirlenmesini, 10 milletvekilinin yurtdışı seçim bölgesinden gelmesini, 100 milletvekilinin de Türkiye seçim çevresinden seçilmesini, seçim barajının kaldırılmasını öngördüklerini belirtti. Referandumdan ‘evet’ çıkması halinde parlamentonun güçsüzleşeceğini, AK Parti’nin ise güçleneceğini savunan CHP’li Özel, şu görüşleri dile getirdi:

EĞER SAMİMİLERSE

‘Eğer herkes parlamentonun güçleneceğini iddia ediyorsa bu ancak parlamentonun lider sultasından kurtarılarak, ön seçimle belirlenmiş milletvekili adaylarıyla, siyasi etik yasası, siyasetin finansmanın şeffaflaşmasıyla, milletvekillerinin yapacakları, yapamayacakları davranışların belirlenmesi, etkin kamu denetimiyle, cumhurbaşkanı dahil tüm siyasetçilerin anayasal sınırlar içinde olup olmadığıyla denetlenmesiyle mümkün Eğer samimiyseler referandumdan önce, hayır çıkması durumunda Meclisi, parlamenter sistemi güçlendirecek paketimiz TBMM’nin gündeminde olacak. Gelin bunu Meclis kapanmdan önce çıkaralım.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X