CHP’den milletvekillerine ‘koalisyon’ broşürü

CHP, parti genel merkezinde gerçekleştirilen grup toplantısında milletvekillerine, “CHP’nin koalisyon ilkeleri ve Türkiye’nin 5 temel sorunu” başlıklı broşür dağıttı

CHP’den milletvekillerine ‘koalisyon’ broşürü

CHP’nin, koalisyon görüşmelerine ilişkin milletvekillerine dağıttığı broşürde , “Kurulacak koalisyon hükümeti, 4 yıl süreyle iktidarda kalmayı hedeflemeli. Kısa vadeli politik hesaplarla, yapısal bir dönüşüm hayata geçirilemez. Uzun soluklu olmayan ve sadece günübirlik ihtiyaçları karşılamak için kurulan bir hükümet, koltuk pazarlığından öteye gidemez, istikrar sağlayamaz” ifadesine yer verildi.

CHP, parti genel merkezinde gerçekleştirilen grup toplantısında, milletvekillerine, “CHP’nin koalisyon ilkeleri ve Türkiye’nin 5 temel sorunu” başlıklı 19 sayfalık bir broşür dağıtıldı.

CHP’nin koalisyon için açıkladığı 14 ilkeye yer verilen broşürde, Türkiye’nin dış politika, ekonomi, Anayasa, eğitim ve toplumsal barış konularında sorun yaşadığı ifade edildi.

“Beklenen atılımların yapılması, demokrasinin sağlam temellere oturtulması, yurttaşların refah ve özgürlüğünün geliştirilmesi için kurulacak koalisyon hükümetinin, yüksek profilli, 4 yıllık süreyle iktidarda kalmayı hedefleyen, güven ve samimiyetin bulunduğu bir yapıda olması gerektiği” belirtilen broşürde, şunlara yer verildi:

“Kurulacak koalisyon hükümeti yüksek profilli, içeriye ve dışarıya güven veren bir yapıda olmalı, 4 yıl süreyle iktidarda kalmayı hedeflemeli. Koalisyon hükümeti, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda alınması gereken bazı kararları büyük bir cesaret ile almak zorunda. Kısa vadeli politik hesaplarla, yapısal bir dönüşüm hayata geçirilemez. Uzun soluklu olmayan ve sadece günübirlik ihtiyaçları karşılamak için kurulan bir hükümet, koltuk pazarlığından öteye gidemez, istikrar sağlayamaz. Böyle bir hükümette birileri makam sahibi olabilir ama kaybeden Türkiye olur.”

“Güven ortamı sağlanmalı”

“Toplumsal kutuplaşmayı aşmak, oluşan ön yargıları yıkmak, Türkiye’nin özlem duyduğu huzur ve barış ortamını önce siyasette sağlamak için, koalisyon ortaklarının, gereken güven ortamını sağlaması gerektiğine” işaret edilen broşürde, “Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi için samimiyetle gayret sarf edilmesi” de istendi.

CHP’nin Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu bu kritik süreçte, “önce Türkiye” diyerek, cesaretle adım attığı vurgulanan broşürde, şunlar kaydedildi:

“Karşı karşıya olduğumuz sorunları çözmek için, ilkeler üzerinde uzlaşmış, yüksek profilli, yapısal dönüşüm odaklı ve topluma güven verecek bir hükümet kurulmasında uzlaşılması halinde, CHP, tarihi sorumluluğunu yerine getirecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X